Сервисирање – еден чекор понапред

Сервисен план за Volvo FMX: скроено за вашата работа

Планирано за вас

Со бесплатниот план за сервисирање на Volvo, нема да бидете во сервисната работилница кога треба да бидете на работа – превентивното одржување се планира однапред и совршено е скроено според вашите операции. А, кога ќе ги посетите нашите сервисни работилници, ќе добиете оригинален Volvo сервис од нашите највешти сервисери сертифицирани од Volvo, кои користат само оригинални Volvo делови.

Сервисирање, на Volvo начин
Контакти со чија помош ќе го одржите вашиот Volvo FMX во врвна состојба

Volvo син договор

Нашиот Син договор за сервисирање го одржува вашиот Volvo FMX во врвна состојба. Решено е превентивното одржување и трошоците се утврдени однапред – давајќи ви подобра видливост и оперативна контрола. Исто така, тој го зголемува времето во возна состојба, го намалува вкупниот трошок за поседување и значи дека секогаш имате добро одржан камион.

Volvo син договор
Копчето VAS On-Call директно ве поврзува со сервисниот персонал

Volvo Action Service On Call – само притиснете го копчето

Имате дефект што ве запре? Притиснете го копчето VAS On-Call и ќе бидете поврзани со оператор. Тие ја знаат вашата точна локација, идентификацијата на вашата шасија и може да му ги пренесат на сервисерот сите дијагностички кодови на грешка. Опуштете се. Помошта доаѓа и вие веднаш ќе се вратите на патот.

Повеќе за Volvo Action Service
Менаџер со контрола на возниот парк.

Држење контрола со Dynafleet

Dynafleet – Статус на возилата му дава на менаџерот на вашиот возен парк преглед на предупредувањата и алармите од групите инструменти на вашите камиони. Таа го олеснува планирањето на превентивно одржување и зголемувањето на времето во возна состојба.

I-Shift: безбедна, трансмисија за штедење време

Трансмисија за штедење време

I-Shift ви дава врвна управливост, но придобивките не застануваат тука. Сервото за менување на степените на пренос го намалува напрегањето во погонската група и во пневматиците и го зголемува животниот век на спојката. Интервалот на менување на маслото е зголемен на 450.000 km. Исто така, ја подобривме и дијагностиката со водење. Одлучете се за I-Shift во вашиот Volvo FMX и ќе поминете помалку време во сервисната работилница, а повеќе на работа.

Погледнете што друго може I-Shift
Долната страна на Volvo FMX е заштитена од оштетување

Сите делови се заштитени

Кога сте на работа или се справувате со тешки терени, секогаш постои ризик нешто да го оштети подвозјето на вашиот камион. Или постоеше. Задното воздушно потпирање GRAS-G2 му дава на Volvo FMX 300 mm растојание до патната подлога. Ги ставивме сите суштински делови – вклучувајќи ги и сопирачките – над задната оска и го заштитивме моторот со долна заштитна плоча од 3 mm. Така што, ќе биде потребно нешто големо за да ве испрати во сервисната работилница.

Запознајте се со шасијата
Издржливи браници кои лесно се поправаат, со кои се продолжува времето во возна состојба на камионот

Незапирливата предна страна

Предната страна на Volvo FMX е конструирана за возна состојба. Челичниот браник обложен со полипропилен ја задржува формата после удари и потчукнувања. А изложените делови за прицврстување значат дека можете да заштедите време во сервисната работилница ако самите ги замените браниците и плочите.

Ако заглавите, ослободете го уредот за влечење направен од лиено железо и друго возило може веднаш да ве извлече. Дури и ќе се помачите да скршите фар – тие се високо поставени и имаат заменливи штитници за на пат и надвор од патот

Погледнете однапред
Најдете го вашиот локален дилер

Време за повеќе време во возна состојба?

Локалниот дилер на Volvo Trucks може да ви раскаже за секоја од одликите за времето во возна состојба на Volvo FMX. Наминете или јавете им се.

Најдете го вашиот локален дилер