Пакети опрема за Volvo FMX

  • Пакет за терен
  • Пакети за возење
  • Пакети за одмор
  • Аудиопакети
  • Пакет за лична заштита
  • Пакет за видливост
  • Пакет за активна безбедност

Пакети за терен

Штитник за картерот
Штитник за фарови (решетка)
Штитник за фарови (мрежа/теренски)
Шина на страната ●*
Скала ○*
Прочистувач на воздухот со екстра филтер
Капак за центарот APM
○ = Опција
* Достапни само за кабината day

Пакети за возење

  Driving Driving+
Oтвор на покривот, со рачно ракување
Надворешен визир за сонце
Внатрешен визир за сонце со огледало
Ретровизори, електрично контролирани и загревани.
Потпирачи за рацете на возачкото седиште  
Заклучување на вратата на совозачот од страната на возачот  
Централно заклучување со далечински клуч  
Електронска контрола на климата (ECC)  

Пакети за одмор

  Кабина sleeper 1 кревет Globetrotter 1 кревет (Арктички) 1 кревет 1 кревет (Арктички) 2 кревет 2 кревета (Арктички)
Контролна табла Sleeper
Внатрешно осветлување со ноќно светло        
Внатрешно осветлување со ноќно светло и затемнувач    
Грејач на кабина на паркинг      
Грејач на мотор и на кабина на паркинг      
Задно место за складирање, 154 литри        
Горен кревет, фиксен и на склопување        

Аудиопакети

  Основен  High
Потребен дисплеј    
SID-Bas  
SID-High  
     
Репродукција    
Аудио CD
CD-R/CD-RW
wav/wma/mp3/iTunes m4a  
Контрола на гласноста во зависност од брзината  
Проширени mute функции  
     
Радио    
FM/AM антена
FM станици 12  18 
AM станици
RDS
     
Приклучоци и интерфејси    
Влез со ниско ниво, 4 канали  
3,5 mm стерео линиски влез  
USB-приклучок  
iPod интерфејс  
Bluetooth  
     
Звучници    
Број на звучници 6* 
Излез 4×20 W 4×35 W
* 4 звучници во кабината day.

Пакет за лична заштита

Аларм против провала
Аларм со надворешен сензор
Сеф под креветот
Главен прекинувач, далечински контролирано исклучување на колото
Главен прекинувач како за ADR камиони
○ = опција

Пакет за видливост

  Visibility
Чистење на фаровите
Сензор за дожд
Биксенонски светла
Автоматско вклучување на фаровите
Пакетот за видливост е можен само со задно воздушно потпирање (RSS-AIR).

Пакет за активна безбедност

Адаптивен темпомат
Поддршка за менување на лентата
Поддршка за алармирање на возачот

Преземи

Пакети опрема

Преземете ги сите спецификации за опремата како PDF. Преземи(PDF, 1.3 MB)
Најдете го вашиот локален дилер

Приближете се до Volvo FMX

Поставете прашање. Најдете дел. Резервирајте услуга. Специфицирајте го вашиот совршен камион. Сè се случува кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер