Динамичкото управување го намалува уморот - го отстранува стресот од суровите услови при возењето

Volvo динамичко управување

Напред. Вртење. Назад. Вртење. Кога би било така лесно маневрирањето на градилиште. Кога условите се тешки, а просторот тесен, вратот, грбот и рамената го примаат ударот. Или го примаа. Со Volvo динамичко управување, нарушувањата се отстрануваат пред да стигнат до вашите мускули. И можете да го вртите управувачот со еден прст – намалувајќи го уморот на телото до 85%.

Пробајте Volvo динамичко управување
Трансмисијата I-Shift е погодна за тешки терени

I-Shift – најпаметниот менувач во светот

Едноставен, сигурен и супер ефикасен, I-Shift е нашиот најпопуларен систем на трансмисија. Ја отстранува тешкотијата од тешките терени, ви помага лесно да маневрирате, со помал ризик од заглавување, а ви штеди и до 5% гориво.

I-Shift е, исто така, зајакнат и надграден за да ги исполни потребите за примена во сурови услови. Исто така, тој е достапен за сите комбинации на оските, вклучувајќи ги и камионите со погонувана предна оска.

Префрлете се на I-Shift
Dynafleet обезбедува податоци во реално време за камионите, овозможувајќи профитабилност

Dynafleet – максимизирајте ја вашата продуктивност

Локации, товари и нивоа. Времиња на возачот. Извештаи за емисии. Потрошувачка на гориво. Dynafleet ви дава податоци во реално време за секој камион што го поседувате, помагајќи ви да ја максимизирате продуктивноста и да донесувате попрофитабилни одлуки.

Истражете го Dynafleet
Дознајте како да го извлечете максимумот од Volvo FMX за градежни работи

Оформете ги вашите вештини

Возењето во градежништво е работа за специјалисти и вистинските вештини можат да направат голема разлика. Нашиот курс „Работа во градежништво“ – дел од програмата на Volvo Trucks за развој на возачите – ги унапредува на следното ниво вашите техники на возење надвор од патот. Тој исто така ви помага да го добиете најдоброто од одликите на вашиот камион за возење надвор од патот и да ги максимизирате неговите перформанси. Правејќи го вашето време на локацијата колку што е можно попродуктивно.

Курс „Работа во градежништво“
Паметната шасија ја помага продуктивноста

Паметната шасија

Може ли шасијата да ве направи попродуктивни? Оваа шасија може. Воздушното задно потпирање GRAS-G2 нуди досега невидени 300 милиметри растојание до патната подлога, а редизајнираното подвозје е толку добро заштитено што само најголемите карпи ќе ве забават. Подобра влечна сила и помалку вибрации создаваат побрзо и покомфорно возење, што може да ја зголеми продуктивноста до 10 km/h со зголемена просечна брзина.

Истражете ја шасијата
Зголемените капацитети за товар ви заштедуваат пари

Екстра товар

Еден од најефективните начини да се подобри продуктивноста е да се зголеми капацитетот за товар. Затоа, го зголемивме предното потпирање од 18 на 20 тони. А доколку е потребно носење на најтешките товари, сега можете да си земете конфигурација со пет оски директно од фабрика – заштедувајќи ви време и трошоци за составување на каросеријата.

Прочитајте повеќе за конфигурациите со пет оски
Оригиналните Volvo делови го одржуваат векот на користење на камионот и ви помагаат поефективно да работите

Продуктивни делови

Оригиналните Volvo делови го одржуваат квалитетот на Volvo во вашиот камион. Тие го одржуваат подолго на локацијата, помагаат да работи поефикасно, а вам ви помагаат да работите поефективно. А со мрежа на сервисни работилници на 140 пазари низ светот и напредни системи за логистика што обезбедуваат навремена испорака – делот што ви треба никогаш не е далеку.

Истражете ги оригиналните Volvo делови
Најдете го вашиот локален дилер

Максимизирајте ја вашата продуктивност

Јавете се или наминете кај локалниот дилер на Volvo Trucks. Тие ќе ви помогнат да го извлечете максимумот од секој километар.

Најдете го вашиот локален дилер