Олеснете го товарот

Бескомпромисни површини. Тешки маневрирања. Сложени услови. Возењето во градежништвото може тешко да го погоди вашето тело, но и вашата продуктивност. Со Volvo динамичкото управување тоа е без напор. Тоа обезбедува помош во управувањето и ги компензира нарушувањата, така што можете побезбедно и попаметно да возите. И да се одјавите од работа помалку уморни. Volvo динамичкото управување сега е достапно за двојни предни оски (8x2, 8x4 и 10x4).

Volvo динамичкото управување го прави возењето порелаксирано и побезбедно

Петте разлики што може да ги почувствувате

Понепречено возење при голема брзина
При големи брзини, се елиминираат нарушувањата и се покриваат дупките за понепречено возење со помалку удари и потреси.

Volvo динамичкото управување значи помалку напрегање на рамената на возачот

Повеќе моќност при мала брзина

85% дополнителна сила на управување значи дека може да седнете и да управувате целосно натоварен камион со само еден прст.

Volvo динамичкото управување произведува повеќе моќност за управување

Полесно движење наназад

Возењето наназад е стабилно, право и без напор, а управувачот автоматски се враќа во неутрална положба кога ќе го пуштите.

Volvo динамичкото управување е помалку чувствително на страничен ветер.

Помалку е чувствителен на страничен ветер

Попречувањето предизвикано од страничните ветрови е значително намалено, што го прави возењето покомфорно.  

Volvo динамичкото управување го подобрува курсот на навалени патишта

Стабилност на навалени патишта

Volvo динамичкото управување ја компензира закосеноста, подобрувајќи ја стабилноста на курсот кога се вози на навалени патишта.  

Volvo динамичкото управување ви дава моќно и предвидливо чувство на управување

Како функционира

Го комбиниравме хидрауличното управување со електричен мотор кој е контролиран 2.000 пати во секунда. Резултирачкото покривање на вртежниот момент ви дава моќно и предвидливо чувство на управување, секогаш кога ви е потребно.
VT

Возете динамично

Контактирајте со локалниот дилер на Volvo Trucks за да го искусите најлесното тест-возење досега.

Најдете го вашиот локален дилер