Volvo FMX со управлива tag-оска

Мирно минувајте ги кривините

Треба да го распоредите товарот на оските? Двојните предни оски се идеални. Треба да возите само на една оска? Запознајте го Tridem и најмалиот круг на свртување што досега сте го направиле.

Управливата tag-оска ја подобрува продуктивноста

Tridem

8×4 со единечна предна оска има задно потпирање на Tridem повеќеосна група кај која tag-оската е хидраулично управувана. Резултатот е екстремна способност за маневрирање и невиден мал круг на свртување. Така, поминувате помалку време во застанување, вртење и возење наназад и повеќе време во вистинско возење.

Количката со три пара тркала нуди повеќе предности исто така. Кренатата tag-оска придонесува за помало абење на гумите и подобрена потрошувачка на гориво. Оптимизираниот притисок на секоја задна оска значи подобра влечна сила (благодарение на воздушното потпирање). А можете и да го нагодите распоредувањето на оптоварувањето на оските за уште подобра влечна сила.

Двојни, управливи предни оски за тешко предно оптоварување

Двојни предни оски

Кога имате тежок (или висок) товар напред – како надградба со дигалка или пумпа за бетон – 8×4 со двојни предни оски и погонувана повеќеосна група ви ја дава способноста за маневрирање што ви е потребна.

Искусете ја способноста за маневрирање на Volvo FMX со управливите повеќекратни оски

Свртете наваму

Сакате да видите на колку мал простор можете да свртите? Упатете се кај локалниот дилер на Volvo Trucks и искусете ја екстремната способност за маневрирање во акција.

Најдете го вашиот локален дилер