Пакети опрема за Volvo FM

  • Пакети за економија на горивото при превоз на долги релации
  • Нов Volvo gold contract
  • Пакет за ефикасност на транспортот
  • Пакети за возење
  • Пакети за одмор
  • Пакети за видливост
  • Пакет за проток на воздухот
  • Медиумски пакети
  • Пакет за активна безбедност

 

Пакети за економија на горивото при превоз на долги релации

  Пакет за економија на горивото при превоз на долги релации  Пакет за економија на горивото при превоз на долги релации +
I-see, топографски информации базирани на мапа за темпомат
I-Cruise
Гаснење на моторот во празен òд
Пумпа со променлива зафатнина за сервото на управувачот
Софтвер за промена на I-Shift преносникот за долги релации
Софтвер за промена на I-Shift преносникот за транспорт во тешки услови
Монитор на притисокот на пневматиците со надворешен сензор
Компресор за воздух со 2 цилиндри, 1.100 литри/мин
-
Воздушен компресор со вградена спојка
-
Ладител на менувачот -

○ = опција

Како дополнување на постоечката програма за одржување и поправка, новиот Volvo златен договор содржи:

Volvo златни договори

Ново планирање сервиси
Онлајн можности
Ветување за време во возна состојба

Пакет за ефикасност на транспортот

Dynafleet времиња на возачот
Dynafleet пораки
Dynafleet позиционирање
Известување за времињата на возачот
Обука за возачи: Транспортен бизнис и законодавство

Пакети за возење

  Driving Driving+
Отвор на покривот, рачен (електричен кај Globetrotter LXL)
Надворешен визир за сонце
Внатрешен визир за сонце со огледало
Ретровизори, електрично контролирани и загреани
Потпирачи за рацете на возачкото седиште  
Заклучување на вратата на совозачот од страната на возачот  
Централно заклучување со далечински клуч  
Електронска контрола на климата (ECC)  

Пакети за одмор

  Кабина Sleeper Кабини Globetrotter и Globetrotter XL
Функција BEDFM BEDARFM (Арктички) BEDFM BEDARFM (Арктички)
Задно место за складирање, 154 литри    
Долен кревет, фиксен
Горен кревет, фиксен и на склопување    
Грејач на кабина на паркинг    
Грејач на мотор и на кабина на паркинг    
Контролна табла Sleeper
Внатрешно бело/ноќно светло

Пакети за видливост

  Visibility Visibility+*
Чистење на фаровите
Автоматско префрлување на фаровите помеѓу светло за дневно возење и соборено светло
Статични светла за свиоци
Сензор за дожд
Биксенонски светла  
Динамички фарови (биксенонски)  
○ = опција.
* Visibility+ е можен само со задно воздушно потпирање (RSS-AIR).

Пакет за проток на воздухот

Плочи за проток на воздух за покривот
Странични плочи за проток на воздух (долги)
Странични одбојници за воздух за шасијата*
Дополнителни додатоци за шасијата*
Страничен систем за заштита од навлегување под камион
* Само за влечно возило

Медиумски пакети

  МЕДИУМИ MEDIADF MEDIANAV MEDIANDF
Потребен дисплеј        
SID-High екран на допир
Репродукција        
MP3/ASF/WAV/WAVE/MP4/MP4A/OGG/ACC
Радио        
FM/AM антена
FM станици 12 18 18  
AM станици 6 6 6  
DAB (дигитално) радио
Приклучоци и интерфејси        
Влез со ниско ниво, 4 канали
3,5 mm стерео линиски влез
USB приклучоци
Интерфејс за паметни уреди
Двоен Bluetooth 4.0 (два уреда)
Интерфејс на камерата (до 4 надворешни камери)        
Интернет врска        
Wi-Fi
USB 3G/3G+/4G уреди
Тетеринг (спарување телефони)
Звучници        
Број на звучници 6 6 6 6
Излез 4x35W 4x35W 4x35W 4x35W
Засилувач        
Subwoofer
Влез со високо ниво, 4 канали и високотонци со високи перформанси, 4x25 W + 4x50 W
Контроли        
Екран на допир
Дисплеј на SID контрола
Прекинувачи/контроли на управувачот
Гласовна контрола (копче притисни за да зборуваш)
LECM High (дисплеј/контрола во креветот)
Infotainment услуги        
Deezer (услуга за емитување музика)
TuneIn (радио услуга на интернет)
Мапи
Временска прогноза
Калкулатор
Прегледувач на интернет
Навигација со TomTom    
Поддршка на Dynafleet    
         
● Стандардна ○ опција        

Пакет за активна безбедност

ACC со предупредување за преден судир и алармна сопирачка
Поддршка за менување на лентата
Поддршка за алармирање на возачот
Најдете го вашиот локален дилер

Приближете се до Volvo FM

Поставете прашање. Најдете дел. Резервирајте услуга. Специфицирајте го вашиот совршен камион. Сè се случува кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер