Volvo динамичкото управување го намалува оптоварувањето на вратот, грбот и рамената на возачот - до 85%

Volvo динамичко управување

Го револуционализираше возењето. Стабилност при големи брзини како кај воз. Контрола без напор при мали брзини. И совршена прецизност во движење наназад. Volvo динамичкото управување ја зголемува силата за управување за 85% - драстично намалувајќи го напрегањето на вратот, грбот и рамената.

Volvo динамичко управување
Volvo динамичко управување

I-Shift – најпаметниот менувач во светот

Едноставен, сигурен и супер ефикасен, I-Shift го трансформираше превозот со камиони. Возачите го сакаат затоа што нема тешка спојка, нема рачка со која ќе се борите и секое менување на степенот на пренос е совршено темпирано. Тој, исто така, заштедува до 5% гориво, така што и операторите го сакаат.

Префрлете се на I-Shift
Новиот Volvo FM значи поголеми товари

Многу камиони ја зголемија нивната тежина. Но, не и овој. Нашата програма за оптимизација на тежината отстрани 75 килограми од Volvo FM – без да наруши ништо, бидејќи програмата е скроена за примена на секој камион.

Кога бруто-масата на возилото се приближува до 18 тони, еден дополнителен килограм на влечното возило одзема три килограми од носивоста, поради противтежата. Ова значи дека тежината што е намалена кај Volvo FM додава три пати поголема вредност во потенцијалот за носивост – дополнителни 225 килограми. Правејќи ве попродуктивни. И секое возење попрофитабилно.

Совршено опкружување за возачи на новиот Volvo FM

Совршено опкружување – за работа и одмор

Од моментот кога ќе се качите во Volvo FM (користејќи го екстра ниското влезно скалило) до моментот кога ќе се одјавите од работа, сè е дизајнирано да бидете попродуктивни на патот. И покомфорни на крајот на денот.

Погледнете во внатрешноста на кабината
Dynafleet помага со максимизирање на продуктивноста

Dynafleet – максимизирајте ја вашата продуктивност

Локации, товари и нивоа. Времиња на возачот. Извештаи за емисии. Потрошувачка на гориво. Dynafleet ви дава податоци во реално време за секој камион што го поседувате, помагајќи ви да ја максимизирате продуктивноста и да донесувате попрофитабилни одлуки.

Истражете го Dynafleet
Најдете го вашиот локален дилер

Бидете попродуктивни

Разговарајте со локалниот дилер на Volvo Trucks. Тие ќе ви помогнат да го извлечете максимумот од секој километар.

Најдете го вашиот локален дилер