Euro 6 дизел-моторите на Volvo со ефикасно искористување на горивото

Нашите мотори со најефикасно искористување на горивото

Нашиот опсег мотори беше прецизно конструиран да штеди гориво без загрозување на перформансите. Ја оптимизиравме геометријата на комората за согорување. Вертикално дизајнирани, централно поставени единични инјектори. Зголемен степен на полнење со гориво…

Можеме да продолжиме да зборуваме (и да зборуваме) за нашите технички достигнувања. Она што е најважно за овие иновации е разликата што тие ја прават за вашиот краен резултат. И за животната средина.

Запознајте ги нашите мотори
I-Shift менувачот со поефикасна потрошувачка на горивото

I-Shift – едноставен, сигурен и со голема ефикасност на искористувањето на горивото

I-Shift ги максимизира перформансите и ефикасноста преку следење и реагирање на масата на возилото, стрмнината на патот, брзината и забрзувањето. Ја намалува потрошувачката на гориво до 5% во споредба со рачниот менувач. И до 7% кога се комбинира со технологија I-Roll за користење на инерцијата. Навистина е лесен да се користи.

Поздравете го I-Shift
I-See може да ја намали потрошувачката на горивото до 5%.

I-See – гледајте како се намалуваат сметките за гориво

Како што возите, I-See користи информации за стрмнината на патот за да управува со брзината и промената на степените на пренос на начин што обезбедува најефикасно искористување на горивото. Со искористување на кинетичката енергија на камионот, системот може да ја намали потрошувачката на гориво до 5%.

Вистинските пневматици и правилно нагодените тркала можат да заштедат гориво

Нагодете ги вашите тркала. Напумпајте ја вашата заштеда

Користењето вистински пневматици со правилен притисок и на точно нагодени тркала и оски, може да ја намали потрошувачката на гориво за 14%. Нашите студии низ Европа покажуваат дека два од три камиони имаат неправилно нагодени оски и тркала. Значи, може многу да се добие со многу мал напор.

Совет за гориво ја поддржува заштедата на гориво

Совет за гориво – доследно намалување

Продолжете да ги постигнувате вашите цели за горивото. И гледајте како се смалуваат како што станувате поефикасни. Претплатете се на нашата услуга Совет за гориво и ќе ви доделиме личен инструктор за гориво. Со нивната редовна анализа, експертски упатства и поддршка на располагање, веднаш ќе почнете да штедите гориво и ќе се подобрувате од година во година.

Колку може Советот за гориво да ви заштеди?
Dynafleet и обуката на возачите може да заштедат до 7% на гориво

Откријте ја моќта што ја даваат податоците

Заедно, со Dynafleet и обуката на возачите, можете да заштедите до 7% гориво. 

Dynafleet – следете ја вашата ефикасност на искористување на горивото

Запознајте го нашиот интелигентен систем за управување со возниот парк. Следете ја работата на вашите камиони и возачи во реално време и гледајте ги автоматски генерираните рангирања за ефикасно искористување на горивото. Потоа, направете споредби, забележете ги трендовите и спроведете профитабилни промени за штедење гориво.

Истражете го Dynafleet>

 

Обука за возачи – мали промени, големи заштеди

Нашиот курс за ефикасно возење ви помага да го извлечете максимумот од секоја капка гориво. Дел од програмата на Volvo Trucks за развој на возачите, докажаниот систематски приод создава шеми на возење со ефикасно искористување на горивото и одржливи, долгорочни заштеди – и е најефикасен во комбинација со извештаите на Dynafleet.

Обука за возачи на Volvo >

 

Системите за проток на воздух заштедуваат гориво и ги намалуваат емисиите

Пакет за проток на воздухот

Пакетот за проток на воздухот може да ја подобри вашата економија на горивото дури за 8%. Тој ја намалува турбуленцијата, го намалува отпорот на воздухот и го одбива ветерот од приколката. Освен заштедата на гориво и пари, тој исто така ги намалува и емисиите на CO2, што е одлично за животната средина.

VT

Започнете на вистинскиот начин

Клучот за економија на горивото е да ја имате од самиот почеток. Локалниот дилер на Volvo Trucks е експерт за заштеда на горивото. Зошто да не им побарате помош?

Најдете го вашиот локален дилер