Како изгледа кревањето тандем-оска

Оптимален режим на возење

Кревањето на тандем-оската е идеално ако возите тешко натоварен камион во една насока и празен камион во спротивната насока. Кога камионот не е натоварен, само притискате копче на контролниот пулт за исклучување и кревање на погонската оска. Штом ќе го натоварите камионот, погонската оска автоматски се спушта и повторно се вклучува за да обезбеди максимална сила на влечење и управливост. Потребни се само 15 секунди од почеток до крај за да не губите скапоцено време.

Кревањето на тандем оската може исто така да ви помогне да заштедите гориво

Заштедете до 4% гориво

Погонските оски произведуваат триење и отпорност на тркалање – што го зголемува количеството на гориво што мора да го користите. Со исклучувањето и кревањето на оската кога не ви е потребна, може да ја намалите потрошувачката на гориво до 4% при патувањето назад со крената оска. И значително да ја зголемите вашата заработка. 

Кревањето на тандем-оската на дело

Подобра способност за маневрирање

Кога оската е крената, камионот се однесува слично на 4x2 или 6x2, резултирајќи со помал радиус на свртување и значително подобрено маневрирање. 6×4 со меѓуосно растојание од 4,6 метри, на пример, може да го намали радиусот на свртување за повеќе од еден метар.

Добијте зафат

Потребна ви е подобра влечна сила? Доколку дозволува ограничувањето на товарот на оската, едноставно притиснете копче на пултот и може да ја префрлите тежината само на една погонска оска. Тоа може да го изведете дури и при возење со мали брзини.

Информативен материјал за Пронаоѓачот на дилери

Кренете ја оската. Зголемете го профитот

За и самите да ја искусите кренатата тандем-оска, посетете го вашиот локален дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер