Одлики

Одличен на автопат. Како дома во градот. Volvo FM е дизајниран да биде флексибилен. Исто така, тој е опремен со иновативни одлики што ја зголемуваат продуктивноста, штедат гориво, ве чуваат безбеден и драматично го подобруваат доживувањето при возење.