Volvo FL: целосно развиен член на семејството Volvo

Дел од семејството

Благо заоблен, аеродинамичен дизајн. Смелите линии и графика. Светлата со V-форма како заштитен знак. Volvo FL може да е помал од неговите силни браќа за долги релации, но неговата ДНК не може да се одрече. Запознајте го целосно развиениот член на семејството Volvo.

Новиот изглед на Volvo FL

Белег на посебност

Во редизајнираниот Volvo FL, класичниот железен знак на Volvo е кренат од решетката на повисока, поистакната позиција. Со ова се создава впечаток на поголем ветробран, кој пак, прави возачот да изгледа поблиску до улицата, а камионот да изгледа помалку застрашувачки во густиот сообраќај.  

Аеродинамичниот дизајн на новиот Volvo FL

Дозволете воздухот да протекува

Благо заоблениот, аеродинамичен дизајн на Volvo FL го намалува отпорот на воздухот – зголемувајќи ја управливоста и заштедата на гориво. А со нејзината препознатлива шема на саќе, предната решетка дозволува поефикасен проток на воздух, олеснувајќи го подоброто ладење на моторот и процесот на пост-третман.

Volvo FL 4x4, за тешки патишта

Пригоден изглед

Специјално дизајнирани за Volvo FL 4×4, обележувачките ленти го разликуваат од неговите браќа со погон на две тркала. Исто така, тие ги изразуваат неговите квалификации за цврстина и обезбедуваат да се издвојува во толпата.

Изберете од над 650 бои. Сите „зелени“.

Заштедете време и пари со тоа што не ќе морате дополнително да одите во посебна бојаџилница – едноставно добијте ја Volvo кабината во бојата што ја сакате. Изберете од над 650 различни нијанси, тонови и сенки. А доколку не може да ја најдете бојата што ја сакате, можеме да ви ја измешаме речиси секоја боја.

Сакате да погледате? Употребете го обојувачот за кабина подолу.

Имајте предвид дека мониторот на компјутерот не може потполно верно да ги покажува боите. Посетете го вашиот Volvo дилер за да ги видите примероците на вистинските бои. Исто така, имајте предвид дека не се достапни сите бои за сите модели и пазари. Сликата прикажува камион со највисоко можно ниво на боење.

Овој обојувач ги содржи сите бои што се достапни во продажниот систем. Многу од еднобојните бои се достапни и со слој проѕирна облога. Ако не можете да ја најдете бојата што ја барате, обратете се кај дилерот на Volvo.

VT

Ви фати око?

Погледнете ги одблизу стилот и сржта на Volvo FL кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер