Градски мангуп

Препознатливата форма на Volvo FL

Компактен и самоуверен, Volvo FL е како дома и на која било градска улица. А, верзијата со погон на четири тркала е повеќе од способна на чакал, снег или надвор од патот. Со неговата аеродинамична кабина, ставот на подготвеност за сè и препознатливите светла со V-форма, не може да се одрекува дека тој е дел од семејството.

Volvo FL овозможува градска дистрибуција со ефикасно искористување на горивото

Вградена ефикасност на искористување на горивото

Специјално дизајниран мотор. Нашата интелигентна I-Sync трансмисија. И голем број услуги за штедење гориво. Volvo FL ефикасно го искористува горивото на четири (или шест) тркала.

Колку можете да заштедите?
Нашите услуги и иновации ви помагаат да ги спречите застоите

Време во возна состојба – добијте повеќе

Нашите услуги и иновации ви помагаат да ги спречите застоите. А ако се случат, тие ги минимизираат. Толку е едноставно и витално.

Како го остваруваме ова
Влезно скалило дизајнирано за дистрибуција

Продуктивност при возење

Од влезното скалило специјално дизајнирано за дистрибуција, до нашиот напреден систем за управување со возниот парк и опциите за погон на четири тркала, Volvo FL ја има вашата продуктивност на ум.

Бидете попродуктивни
Кабина на Volvo FL со извонредни безбедносни одлики

Сериозно безбеден

Комплет на извонредни безбедносни одлики. И кабина конструирана да ве чува безбедни вас и останатите корисници на патот.

Играјте безбедно
Неверојатно способен за маневрирање во густиот градски сообраќај

Лесно излезете

На тесно место? Малиот радиус на свртување на Volvo FL, потпомогнатото менување на степените на пренос и напредната ергономија на возење го прават извонредно способен за маневрирање. А, верзијата со погон на четири тркала е способна за секаква ситуација.

Информативен материјал за Пронаоѓачот на дилери

Приближете се до Volvo FL

Истражете ја секоја одлика на Volvo FL. Потоа, посетете го локалниот дилер на Volvo Trucks за практична тура.

Најдете го вашиот локален дилер
Сигурност и комфор: кабината на Volvo FL

Во внатрешноста, сè се сведува на безбедност и комфор. Просторот, седиштето, просторот за складирање – сè е дизајнирано за вашите потреби. А ергономски поставените инструменти не значат ништо ако не се на дофат.

Volvo FL овозможува градска дистрибуција со ефикасно искористување на горивото

Вградена ефикасност на искористување на горивото

Специјално дизајниран мотор. Нашата интелигентна I-Sync трансмисија. И голем број услуги за штедење гориво. Volvo FL ефикасно го искористува горивото на четири (или шест) тркала.