Истакнат со дизајнот

Моќниот Volvo FH16

­

Смелите, опфатни линии и динамичните аеро форми му го даваат на Volvo FH16 неговиот препознатлив, одлучен став. Редизајниран од почеток до крај, но сепак без сомнеж Volvo, дизајнот на камионот го прославува возачот. И ја носи профитабилноста на вашиот возен парк. 

Внатрешност на Volvo FH16

Простор. Ненатрупани површини. И квалитет од крај до крај. Внатрешноста на кабината на Volvo FH16 изгледа светла, пространа и препознатливо шведска. Исто така, таа нуди дополнителен кубен метар простор, поголем простор за вашите работи и неспоредливи нивоа на комфор и префинетост.

Ефикасно искористување на горивото на Volvo FH16

Ефикасноста на искористување на горивото е вградена

Горивото е скапоцено. И скапо. Затоа правиме секоја капка да е важна.

Колку можете да заштедите со вашиот Volvo FH16?
Тест за безбедност на удар за кабината

Безбедноста е наша работа. Затоа, ја правиме на наш начин

Шведскиот тест на удар на кабината е најстрогиот тест на светот. Меѓународното законодавство вели дека тестот не е повеќе потребен. Ние не се согласуваме.

Запознајте го најбезбедниот Volvo на светот
На патот со Volvo FH

100% време во возна состојба – ветување испишано со злато

Камионот ви треба на патот. Ние гарантираме дека ќе биде таму.

Како правиме да се случи 100% време во возна состојба
Далечински управувач

Како да ги направите возачите попродуктивни?

Намалете го заморот. Подобрете го комфорот. И дајте им поголема контрола

Добијте продуктивност на дланката на раката
Најдете го вашиот локален дилер

Приближете се до Volvo FH16

Поставете прашање. Најдете дел. Резервирајте услуга. Специфицирајте го вашиот совршен камион. Сè се случува кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер