Пакети опрема за Volvo FH

 

Еве каде ќе ги најдете спецификациите за опремата на Volvo FH. Табелите подолу содржат информации што ви се потребни за да одлучите како ќе го опремите и скроите вашиот камион.

• Пакети за економија на горивото при превоз на долги релации
• Volvo златен договор
• Пакет за ефикасност на транспортот
• Пакети за возење
• Пакети за одмор

• Пакет за активна безбедност
• Пакети за видливост
• Пакет за проток на воздухот
• Медиумски пакети 

Пакети за економија на горивото при превоз на долги релации

  Пакет за економија на горивото при превоз на долги релации  Пакет за економија на горивото при превоз на долги релации +
I-see базиран на мапа, со I-Cruise
I-Cruise
Гаснење на моторот во празен òд
Пумпа со променлива зафатнина за сервото на управувачот
Базиран на мапа
Софтвер за промена на I-Shift преносникот за долги релации
Софтвер за промена на I-Shift преносникот за транспорт во тешки услови
Раздвојлив, 2-цилиндарски компресор за воздух со 1.100 литри/мин -
Спојката на компресорот за воздух автоматски се одвојува -
Основен ладилник на менувачот -

○ = опција

Како дополнување на постоечката програма за одржување и поправка, новиот Volvo златен договор содржи:

Volvo златен договор

Планирање сервиси
Онлајн можности
Ветување за време во возна состојба

Пакет за ефикасност на транспортот

Dynafleet времиња на возачот
Dynafleet пораки
Dynafleet позиционирање
Известување за времињата на возачот
Обука за возачи: Транспортен бизнис и законодавство 

Пакети за возење

  Driving Driving+ Driving++
ECC, eлектронска контрола на климата  
ECC со сензор за квалитетот на воздухот и филтер со активен јаглен  
Oтвор на покривот, со рачно ракување    
Oтвор на покривот, со електрично ракување
Надворешен визир за сонце, со боја на чад
Потпирачи за рацете, на возачкото седиште  
Потпирачи за рацете, на двете седишта  
Загревани и електрични ретровизори
Преден внатрешен визир за сонце, ролетна, со електрично ракување  
Страничен внатрешен визир за сонце, на двете страни  
Предна средишна фиока напред, ниска
Предна средишна фиока, висока  
Кожени потпирачи за рацете
Управувач обложен со кожа
Кожен ракофат на влезот
Прилагодлив управувач со променлив агол
Ниво на надворешна декорација, подобрено  
Ниво на обојување, целосно вкл. подобрено ниво на надворешна декорација 
○=Опција      

Пакети за одмор

 

Кабина Sleeper

Кабини Globetrotter и Globetrotter XL

 

1 кревет

1 кревет+

1 кревет

1 кревет+

2 кревета

2 кревета+

Кревет на склопување 

● 

 

 

 

Кревет за одмор, со рачно местење

 

 

 

Кревет за одмор, со електрично местење

 

 

 

Горен кревет, широк 700 mm, на склопување

       

Горен кревет, широк 700 mm, може да се нагодува

       

Горно задно место за складирање, 245 литри

   

   

Горно задно место за складирање, 154 литри

   

Држачи за шишиња во просторите за возење и престојување

Грејач на кабина на паркинг

Грејач на мотор и на кабина на паркинг. Арктички земји

Напредна Sleeper контролна табла

Ноќно светло и затемнувач

Помошна полица, предно горно место за складирање

   

Фрижидер, 33 литри

 

 

 

Микробранова печка, комплет за постаување

     

 

Микробранова печка

     

 

Телевизор, комплет за поставување

     

 

Табела

 

 

 

Седиште за одмор, вртливо, со навалување

 

 

 

○ = опција

           

Пакети за видливост

  Visibility Visibility+* Visibility(HD)**
Чистење на фаровите
Статични светла за свиоци  
Сензор за дожд
Биксенонски светла  
Автоматско вклучување на фаровите
Динамички фарови (биксенонски)    
○ = опција.
* Пакетот Visibility+ е достапен само со задно воздушно потпирање (RSS-AIR)
** За Volvo FH со засилен браник

Пакет за проток на воздухот

Плочи за проток на воздух за покривот
Странични плочи за проток на воздух (долги)
Странични одбојници за воздух за шасијата*
Дополнителни додатоци за шасијата*
Страничен систем за заштита од навлегување под камион
* Само за влечно возило

Медиумски пакети

  МЕДИУМИ MEDIADF MEDIANAV MEDIANDF
Потребен дисплеј        
SID-High екран на допир
Репродукција        
mp3/ASF/wav/wave/mp4/mp4a/OGG/ACC
Контрола на гласноста во зависност од брзината
Проширени mute функции
Радио        
FM/AM антена
FM станици   12 18 18
AM станици   6 6 6
DAB (дигитално) радио
Приклучоци и интерфејси        
Влез со ниско ниво, 4 канали
3,5 mm стерео линиски влез
USB приклучоци
Интерфејс за паметни уреди
Двоен Bluetooth 4.0 (два уреда)
Интерфејс на камерата (до 4 надворешни камери)
Интернет врска        
Wi-Fi
USB 3G/3G+/4G уреди
Тетеринг (спарување телефони)
Звучници        
Број на звучници 6 6 6 6
Излез 4x35 W 4x35 W 4x35 W 4x35 W
Засилувач        
Subwoofer
Влез со високо ниво, 4 канали и високотонци со високи перформанси, 4x25 W + 4x50 W
Контроли        
Екран на допир
Дисплеј на SID контрола
Прекинувачи/контроли на управувачот
Гласовна контрола (копче притисни за да зборуваш)
LECM High (дисплеј/контрола во креветот)
Infotainment услуги        
Deezer (услуга за емитување музика)
TuneIn (радио услуга на интернет)
Мапи
Временска прогноза
Калкулатор
Прегледувач на интернет
Навигација со TomTom    
Поддршка на Dynafleet    
         
● Стандардна ○ опција        
Најдете го вашиот локален дилер

Приближете се до Volvo FH

Поставете прашање. Најдете дел. Резервирајте услуга. Специфицирајте го вашиот совршен камион. Сè се случува кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер