Кога кабината не е само работно место, туку и ваш дом. Тогаш зависите од функциите и опремата во кабината за кои е потребна енергија, дури и кога моторот е изгаснат. За таа цел, ние нудиме акумулаторски систем што обезбедува висок комфор за престој во камионот без да се наруши способноста за стартување следното утро.

Камион Volvo вози по пат со снег

Два акумулатори. Одделни кола

Тајната да се има напојување е во двата одвоени комплети акумулатори со одвоени кола. Еден е наменет за стартување на моторот, а другиот за функциите за престој во камионот. Користете ја климатизацијата, системите за медиуми и уредите за полнење без да се грижите дека ќе ги испразните акумулаторите за стартување на камионот.

Долготрајни акумулатори со гел на Volvo Trucks

Акумулатори со гел. Подолго траење

Системот со два акумулатори користи акумулатори со гел технологија за престој во камионот и подобрени акумулатори со течен електролит за стартување на моторот. Акумулаторите со гел можат да издржат празнење без да се оштетат и обезбедуваат подолг век на траење од обичните акумулатори со течен електролит. На располагање е и верзија со еден комплет од акумулатори со гел. Акумулаторите со гел траат повеќе од 10-15 пати од акумулаторите со течен електролит.

Спокоен сон во кабина на Volvo Trucks

Без работа во празен од. Без грижи

Не морате повеќе да го оставате моторот да работи во празен од за време на ноќта или да го проверувате акумулаторот среде ноќ. Имајте спокоен сон, акумулаторите за стартување ќе имаат доволно енергија кога ќе ви треба.

Дијаграм со приказ на циклусите на полнење на двојниот систем на акумулатори

Век на циклусите

Батериите со гел го задржуваат капацитетот на полнење дури и после стотина циклуси на целосно празнење и полнење.

Двојниот акумулаторски систем сам се надгледува

Само-надгледување. За да не морате вие да го правите тоа.

Системот постојано ги следи нивоата на наполнетост за да ве заштити да не останете без напојување. Најпрво постепено се исклучуваат сите помошни апарати, а вие ќе бидете предупредени пред да биде загрозена способноста за стартување.

Одберете го вашето ниво на напојување

Оптимизирајте го капацитетот за напојување, достапни се три главни нивоа на акумулаторски системи за вашиот Volvo FH.

Тип Моќност
Единечен систем со оловни акумулатори 170 или 225 Ah
Единечен систем со акумулатори со гел 210 Ah
Двоен акумулаторски систем Оловен акумулатор од 75 Ah за стартување + акумулатор со гел од 210 Ah за престој
Најдете го вашиот локален дилер

Сакате зачувајте го напојувањето?

Локалниот дилер на Volvo Trucks знае повеќе за двојното складирање енергија.

Најдете го вашиот локален дилер