Volvo FH ја обезбедува вашата профитабилност уште од 1993 год. Тоа е само почеток

Уште од неговото лансирање пред дваесет и пет години, Volvo FH постави нови стандарди во индустријата за камиони. А исто така и кога станува збор за продуктивноста и профитабилноста на вашиот бизнис. За да го прославиме ова, сите вие добивате подарок - ветување дека Volvo FH ќе продолжи да вози кон напредокот. Ова значи уште поневеројатно време на стартување, ново и револуционерно безбедносно размислување и решенија што ја забрзуваат трката кон нула емисии.

Сон на возачите уште од првиот ден.
Тоа никогаш нема да се смени

Возачите се вистинските херои на индустријата за камиони. А Volvo FH отсекогаш е дизајниран да им пружи безбеден, ергономски и удобен работен простор. Знаеме дека нашите иновации го променија на подобро секојдневниот живот на возачите, а доаѓаат и уште. Бидејќи, додека ние ја подобруваме индустријата за камиони, една работа ќе остане засекогаш иста – Volvo FH е сонот на секој возач.

Лице кое заварува

Работејќи за успехот на Volvo FH

Пред 25 години, првиот Volvo FH беше произведен на производната линија во фабриката во Туве. Оттогаш се произведени многу камиони Volvo FH, а ќе се произведат уште повеќе. Видете ги фабриките и запознајте вработени од целиот свет кои се дел од патувањето на FH, а некои од нив беа тука и кога сѐ започна.
 

Гледајте уште >
 

Не пропуштајте ги претходните епизоди – гледајте ја историјата и еволуцијата на Volvo FH – оној којшто ја промени индустријата.

Епизода 3 – Ветувањето за клиентите на Volvo FH >

Епизода 2 – Како Volvo FH стана избор на возачите >

Епизода 1 – Приказната за Volvo FH >

Жена во фабричка средина

Генерациска средба во фабриката за мотори во Шевде

Во 1993 година, кога бил лансиран првиот Volvo FH, Даниел неколку години работел на линијата за склопување во Шевде. Во истиот тој момент, Несма не беше ниту родена. Денес, тие се колеги и работат напорно секој ден за да го испорачаат јадрото на Volvo FH – моторот. 
 

Прочитајте повеќе > 
 

Погрижете се да не ги пропуштите другите статии за Volvo FH.

Моторот D12 >

Безбедноста како заштедувач на трошоци >

Volvo FH – камионот на светот >

25 години иновација >

Група луѓе заедно со Volvo FH

25 честитки од вработените од целиот свет

Volvo FH е дел од семејството Volvo Trucks од 1993 година. А луѓето се тие кои продолжуваат да го развиваат, дизајнираат и градат Volvo FH, без нив немаше да постои победничкиот камион што го познаваме. Запознајте го Шилпа од Индија, помошник машински инженер и други горди работници од целиот свет кои работат со Volvo FH на еден или друг начин споделувајќи голема страст.
 

Прочитајте повеќе >
 

Не пропуштајте ги другите неверојатни фотографски статии за Volvo FH.

Видете како Volvo FH ја чува безбедноста на патиштата > 

Видете ги местата што Volvo FH ги нарекува дом > 

Погледнете ја еволуцијата на Volvo FH >

Редица камиони Volvo FH

Тестирање на Volvo FH со абнормални товари

Марк Фароу ја започна MDF Transport заедно со неговиот татко. Денес, Марк ја води компанијата со седиште во Грејт Јармот, Англија. Возниот парк се состои само од камионите на Volvo, за кои Марк смета дека се силен придонесувач за успехот на бизнисот. Запознајте го тимот на MDF Transport. 


Гледајте уште >
 

Не пропуштајте ги претходните филмови за нашите клиенти кои го почувствуваа позитивниот ефект од Volvo FH.

Возењето камиони е животен стил – заедно со Volvo FH >

Создаваме семејно наследство со помош на Volvo FH >

Најдете го вашиот локален дилер

Дознајте сè за Volvo FH

Дали ја сакате големата слика или сите мали детали што го прават Volvo FH толку исклучителен камион? Вашиот локален дилер со задоволство ќе ви помогне и ќе ви даде одлична понуда.

Најдете го вашиот локален дилер