Знаеме што се случува таму надвор. Знаеме како изгледаат сообраќајните незгоди. Затоа правиме толку многу дополнителни тестови што не се бараат според законот.

Карл Јохан Алмквист

Директор за безбедност во сообраќајот и производите, Volvo Trucks

Внатрешност

Безбедно седење на Volvo FE

Безбедно седнати

Во Volvo FE, возачите се добро заштитени. Прицврстувањето на седиштето и целата структура на кабината беа зајакнати и ги поминаа сите ригорозни тестови што ги минуваат нашите кабини.

Alcolock на Volvo FE

Alcolock

Бидете јасни со вашата порака дека алкохолот не припаѓа во сообраќајот. Аlcolock може да биде поставен фабрички и го отстранува секој сомнеж на возачите и клиентите колку сериозно ја сфаќате безбедноста на патот.

Кабина со низок влез на Volvo FE

Кабина со низок влез

Во верзијата со кабина со низок влез, можете да влегувате и излегувате полесно. Исто така, имате и многу подобар поглед околу кабината.

Интегриран сигурносен појас на Volvo FE

Интегриран сигурносен појас

Околу половина од сите смртни случаи во камионите може да се избегнат со носење сигурносен појас - размислете за тоа следниот пат кога ќе влезете во камионот. Во Volvo FE, тие се интегрирани во седиштата.

Надворешност

Системи за заштита од навлегување под камион на Volvo FE

Системи за заштита од навлегување под камион

Интегриран во предната страна, во задната страна и на страните – ги штити другите учесници во сообраќајот при судир. Системот спречува помалите возила да се заглават под камионот.

Осветлување на Volvo FE

Светла

Фаровите овозможуваат интелигентно осветлување во компактен пакет. Предните позициони светла и светлата за дневно возење се интегрирани. Камионот е секогаш видлив за останатите корисници на патот. 

Прегледност на сите страни на Volvo FE

Прегледност на сите страни

Ова е од суштинско значење за безбедни операции во градските зони. Volvo FE поседува совршена поставеност на ретровизорите, голем ветробран со низок долен раб и дополнителни прозорци во вратите. За да можете да гледате што се случува околу вашиот камион.

Системи за активна безбедност на Volvo FE

Системи за активна безбедност

Вашиот камион ќе ви помогне. Накратко прегледајте ги системите за активна безбедност што се користат во Volvo Trucks. 

Разговор за безбедноста на Volvo FE

Што ако?

Нашиот директор за безбедност во сообраќајот и производите ги открива тајните на нашите системи за активна безбедност и како тие работат.

Најдете го вашиот локален дилер

Видете ја безбедноста од прва рака

Локалниот дилер на Volvo Trucks може да ви ја покаже секоја извонредна безбедносна одлика и да одговори на сите прашања што ги имате во врска со безбедноста. 

Најдете го вашиот локален дилер