I-Shift ја зголемува продуктивноста

I-Shift – нашиот најпаметен менувач кога и да било

Едноставен, сигурен и супер ефикасен, I-Shift го трансформираше превозот со камиони. Возачите го сакаат затоа што нема тешка спојка, нема рачка со која ќе се борите и секое менување на степенот на пренос е совршено темпирано. Тој, исто така, заштедува до 5% гориво, така што и операторите го сакаат.

Кабина на Volvo FE - за висок комфор и продуктивност

Совршено опкружување – за работа и одмор

Од моментот кога ќе се качите во Volvo FE (користејќи го оптимизираното влезно скалило) до моментот кога ќе се одјавите од работа, сè е дизајнирано да бидете попродуктивни на патот. И покомфорни на крајот на денот.

Погледнете во внатрешноста на кабината
Volvo FE работи со моторот D8K.

Повеќе погон

Рејтингот од 350 кс за моторот D8K го прави Volvo FE поспособен од кога и да било. Им овозможува на возачите да завршат повеќе работа за помалку време. Повеќе погон за поголема попродуктивност.

 

Погледнете ги спецификациите на погонската група
Деветтонското оптоварување на предната оска го зголемува капацитетот на товарање.

Дополнителен тон на предната оска

Новата предна оска овозможува оптоварување на оската до 9 тони, што значи еден тон повеќе од претходно. Ова значи зголемен товар или само флексибилност за да се извршуваат повеќе типови задачи. И да ве направи уште попродуктивни.

Погледнете ги спецификациите на шасијата
Dynafleet ја максимизира продуктивноста

Dynafleet – максимизирајте ја вашата продуктивност

Локации, товари и нивоа. Времиња на возачот. Извештаи за емисии. Потрошувачка на гориво. Dynafleet ви дава податоци во реално време за секој камион што го поседувате, помагајќи ви да ја максимизирате продуктивноста и да донесувате попрофитабилни одлуки.

Најдете го вашиот локален дилер

Бидете попродуктивни

Разговарајте со локалниот дилер на Volvo Trucks. Тие знаат точно како да ве направат вас и вашиот бизнис колку што е можно попрофитабилни.

Најдете го вашиот локален дилер