Шасијата на Volvo FE - за лесно составување каросерија

Робусна, но флексибилна

Шасијата на Volvo FE може да се конфигурира речиси за секаква надградба. Робустен и крут, правоаголниот, рамен дизајн овозможува лесно составување на каросеријата и решение кое ги задоволува дури и најсложените операции. Плус, подобрената опрема на шасијата за Euro 6 значи дека Volvo FE не е засегнат од построгите барања за емисии.

Инструкции од Volvo за составувачи на каросерија - помагаат да се намали времето на чекање за испорака

Помалку време кај составувачите на каросеријата

Нарачајте го вашиот Volvo FE и составувачот на каросерија може веднаш да се најави на Инструкциите од Volvo за составувачите на каросерија. Користејќи ги точните спецификации и 3D цртежите на системот, работата може да започне дури и пред камионот да ја напушти фабриката. Така, испораката е побрза, но и поекономична.

Инструкции од Volvo за составувачите на каросерија
Системот на електронска контрола на Volvo FE

Брзо, лесно товарење

Системот на електронската контрола (ECS) може да се користи за да се контролира нивелирањето на воздушното потпирање, преку прекинувачите на контролниот пулт или преку контролната кутија. Тоа значи брзо, ефикасно товарење при која било висина.

Изберете помеѓу механичко потпирање на кабината или воздушно потпирање

Современо потпирање

Добијте гарантирано непречено возење. Изберете механичко потпирање на кабината, со класични пружини и амортизери напред и назад. Или целосно воздушно потпирање на кабината кое има перници и напред и назад.

Електронскиот систем за сопирање на Volvo FE

Електронски систем за сопирање (EBS)

Volvo FE користи пневматски сопирачки со вентилирани дискови напред и назад. Неговиот Електронски контролиран систем за сопирање (EBS) обезбедува побрза и побезбедна реакција на сопирање и помага да се намали абењето на сопирачките. Системот вклучува ABS и систем на комбинирање на сопирачките којшто ги користи различните сопирачки на камионот за да постигне порамномерно сопирање и да го намали абењето на пневматиците и сопирачките. Проширениот EBS пакет ја вклучува и одликата Hill Hold.

VT

Започнете со составување

Посетете го локалниот дилер на Volvo Trucks за да разговарате за опции за основата и да го специфицирате вашиот совршен Volvo FE.

Најдете го вашиот локален дилер