Камиони

Подготвен за акција – и за паузи

Внатрешност на кабината на Volvo FMX

Зад воланот во Volvo FMX, вие сте под контрола. Сега имате поголема контрола, подобра поддршка и повеќе простор од кога било досега. Ова место е прилагодено за вашата продуктивност.

Влезете во кабината на Volvo FMX и ќе се чувствувате како дома, но сепак поинаку од дома. Вашиот прв впечаток веројатно ќе биде дека е пространа и светла. Сите три верзии на кабината нудат повеќе простор.

Откако ќе седнете, сè се наоѓа таму каде што очекувате да биде. Ќе најдете совршена позиција на воланот со функцијата за навалување, а вашата рака природно ќе легне на рачката на новиот менувач I-Shift, уредно интегрирана во седиштето. Прегледноста околу камионот е непобедлива; линијата на вратата е ниска, површините на прозорецот се широки и секој агол од внатрешноста е дизајниран да ви овозможи да имате контрола.

Згора на сè, целиот интерфејс на возачот е нов – дизајниран да ви помогне да ги задржите рацете на воланот, а вашето внимание на патот. Ви дава целосна контрола врз сè што ви треба за да ја завршите својата работа прецизно и ефикасно.

Инструмент таблата е целосно дигитална и нуди нови можности за прилагодување на вашата работна околина на вашите потреби во секоја ситуација. Новиот девет-инчен страничен дисплеј ви овозможува контрола на функциите на камионот, како осумте камери и интуитивната контрола на силата на влечење.

Гласовната контрола во кабината на Volvo FMX ви овозможува огромна помош.

Внатрешните површини и материјалите зрачат со врвен квалитет, без оглед на нивото на декорација. Изберете помеѓу три нивоа на декорација и широк спектар на бои. Ќе го најдете вашиот стил.

Нивоа на декорација

Изберете помеѓу три нивоа на декорација на ентериерот и широк спектар на бои.

Цврста декорација

Доаѓа со тапацир од винил и гумени патосници. Истражете ги различните нивоа на екстериерот во Volvo Truck Builder.

Динамичка декорација

Доаѓа со тапацир од текстил и гумени патосници. Истражете ги различните нивоа на екстериерот во Volvo Truck Builder.

Прогресивна декорација

Доаѓа со тапацир од кадифе или кожа и гумени патосници. Истражете ги различните нивоа на екстериерот во Volvo Truck Builder.

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

Слики од внатрешноста на Volvo FMX

Прилагодете го вашето работно место

Контактирајте го вашиот продавач за да го создадете вашиот ново омилен простор.