Камиони

Volvo FMX – секогаш со високи достигнувања, на пат и надвор од него

Некои задачи треба да се одвиваат непречено, дури и кога условите се предизвик. До денешен ден, Volvo FMX е најмоќниот градежен камион на Volvo Trucks кој ќе ги олесни најтешките задачи – без разлика дали има пат или не. Прилагодете го на вашите потреби и условите во кои ќе го возите. 

Излегување надвор од патот

Не дозволувајте теренот да ве спречи

Моќ прилагодена на вашите задачи

Детали за погонот на Volvo FMX

Следниот чекор на еволуцијата

Пософистициран и посамоуверен од кога било

Брзи факти за Volvo FMX

Излезна моќност на моторот: 330-540 КС
Шест големини на кабината
Дизел, биодизел, HVO и електричен
Растојание од земјата до 300 мм
Детални информации во спецификациите

Прилагодено на вашата продуктивност

Шасија направена за вашата работа

Широк опсег на услуги

Извлечете уште повеќе од вашите операции

Добијте преглед на Volvo FMX во интерактивната брошура за производи 

Опции за кабини на Volvo FMX

Најдобри карактеристики на Volvo FMX

Што велат луѓето за Volvo FMX?

Никогаш не знаеме што има понатаму. Земјата се поместува и за секунда може да се смени.

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

ЧПП за Volvo FMX

Нашите камиони ги правиме користејќи компоненти со висок квалитет комбинирани да ви понудат ефикасен и издржлив камион, оптимизиран за начинот на кој го користите. Згора на тоа, Volvo FMX има надворешност на кабината која може да ги издржи и најтешките услови без да се оштети. Само неколку пример за тоа се цврстата предница со стрмен приоден агол, заштитната плоча и челичниот браник што ги штити фаровите и другите компоненти. Големото растојание до земјата и цврстите оски се само други примери. Тешко е дека ќе добиете подобро.

Се разбира дека може! Можете да го добиете со една, две или три управувани оски. Што значи дека може да го добиете во конфигурација 4×4 или 6×6. Покрај тоа, можете да го набавите во комбинација од 8×6 ако треба да носите тежок товар во тешки услови. Ако ви треба поголем капацитет на носивост, достапна е комбинација од 10×4 и 10×6.

Се разбира, зависи која верзија ќе ја изберете. Но, во принцип, кабините се попространи отколку претходните на Volvo FMX. Дневната кабина е направена да ви го даде потребниот простор за возење и управување со вашите задачи додека ја оптимизирате должината на носачот на товар. Кабината за спиење и кабината Globetrotter нудат многу простор и голема удобност за престој во текот на ноќта.

Да, можете! Сите наши мотори D11 и D13 можат да работат на HVO, а некои од нив работат на биодизел.

Запознајте се со Volvo FМХ кај вашиот продавач

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион? Или веќе знаете дека сте подготвени да се подновите со новиот Volvo FMX?