Камиони

Volvo FМ на гасен погон. Регионално движење кон нула

Ако барате транспортно решение за регионални или долги дестинации со 100 % климатска неутралност, Volvo FM на гасен погон е вистинскиот избор. Овој камион ја комбинира истата моќност и возност како Volvo FM, но емисиите на CO₂ може да се намалат до 100 % кога се користи биогас.

До 60 тони

До 500 КС

До 1000 km досег

Високи перформанси за вашите потреби

Погонската група со погон на гас ги обезбедува истите перформанси и нивоа на вртежен момент како нашите дизел мотори, но со помали емисии. Изберете помеѓу моќност од 420, 460 или 500 КС со вртежен момент до 2500 Nm. Volvo FM на гасен погон е совршен за транспорт на регионални и долги дестинации со до 60 тони БМК.

Обновлива енергија на гасен погон

Нашите тешки камиони на гасен погон може да се напојуваат со обновлив био-LNG (биогас) или LNG (природен гас). Моторот исто така користи мала количина на обновливи HVO или дизел гориво, како и AdBlue за последователен третман на издувните гасови. Кога користите bio-LNG и HVO, можете да ги намалите емисиите на CO2 до 100 %*.

* Ова ги опфаќа емисиите од возилото од возењето на долги растојанија т.н. „tank to wheel“ (од резервоар до тркало), во споредба со камион што користи дизел со европски стандард.

Одговара за вашиот работен опсег

Изберете помеѓу три различни големини на резервоари за да го оптимизирате вашиот Volvo FM на гасен погон за вашите потреби. Ќе добиете досег до 1000 km што го прави камионот погоден за транспорт на долги дестинации во растечка мрежа на станици за полнење био-LNG и LNG.

Користењето возила со погон на гас нема само да ѝ помогне на животната средина во голема мера. Туку е и придобивка за нашата компанија преку кратење на директните и индиректните трошоци.

БИДЕТЕ ВО ТЕК ЗА Volvo FМ на гасен погон

Вашиот дилер на Volvo Trucks ќе ве информира за најновиот развој во врска со камионите на гасен погон во вашата земја.