Камиони

Volvo FМ Electric. Флексибилни регионални задачи

Со своето ниско ниво на бучава и нула издувни гасови, флексибилниот и агилен FM Electric е совршен за испорака на намирници со голем капацитет, транспорт со контејнери, услуги со кранови и повеќе во метрополите, сето тоа со намалено влијание врз животната средина. Потенцијално може да работи и во зони со нула емисии или во часови од денот недостапни за камиони со дизел. За да се поедностави преминот кон електричен транспорт, камионот се нуди со сервисни и пакети за поддршка за полнење, планирање маршрути и досег, следење на батеријата и друго.

До 44 тони БМК

Моќност до 490 kW

До 300 km досег

Останете продуктивни и под контрола

Лесно е да додадете електричен камион Volvo во вашето работење. Договорот за услуги Volvo Gold ќе вклучува следење на батеријата и безбедно време на работа и испораки со предвидливо планирање услуга. Додадовме и услуги за оптимизирање на користењето на камионот, на пример, со планирање маршрута и опсег, позиционирање со енергетскиот статус и извештаите за следење. Сето ова може лесно да се пристапи на порталот Volvo Connect, веднаш до другиот камион и функциите за поддршка. Маршрутите може да се споделуваат помеѓу канцеларијата и кабината, а возачот може лесно да ја гледа состојбата на наполнетост, да ја контролира греалката за паркинг и повеќе преку апликацијата MyTruck.

Беспрекорен и моќен погон

Два или три електрични мотори во комбинација со менувач I-Shift прилагоден за електромобилност обезбедуваат непречено и моќно искуство во возењето. Масивната моќност до 490 kW/666 КС се управува со уникатен систем за контрола на влеча исто така развиен за совладување на лизгавите површини. Достапни се различни режими на возење за да се постават саканите перформанси, удобност и нивоа на искористување на енергијата. Шесте батерии произведуваат до 540 kWh, обезбедувајќи доволен опсег за многу регионални задачи за транспорт.

Спецификации – Volvo FM Electric

Одлики

Volvo FM Electric

   
Конфигурации на оски

Влечно возило: 4×2, 6×2​, 6x4

Соло-камион: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4

Сите оски се воздушно суспендирани

   

Кабина

Ниска дневна кабина, дневна кабина, ниска кабина за спиење, кабина за спиење и кабина Globetrotter

   

Бруто маса на комбинацијата 

До 44 тони    
Капацитет на акумулаторот 180–540 kWh, 2-6 батерии    

Опсег

До 300 km досег    
Време на полнење (цело полнење)

9,5 часа со наизменична струја (43 kW)

2,5 часа со еднонасочна струја (250 kW)

   

Погонска група 

2–3 електрични мотори, менувач I-Shift    
Перформанси Континуирана моќност до 330–490 kW (450–666 КС).    

Апликации

Погодност за работа на телото. 3 PTO:s (електрични, механички и пренос)

   

 

     

 

Секој камион. Целосно електричен.

Наменски електрични камиони. Кон нула емисии.

Најдете го вашиот локален дилер

Често поставувани прашања за електромобилност

Нашите целосно електрични решенија