Камиони

Вашиот кокпит. И ваша канцеларија.

Внатрешност на кабина на Volvo FM

Вие сте во контрола и вие сте тој што ја извршува работата. Само што сега имате помош со поголема контрола, подобра поддршка и повеќе простор од кога било досега. Ова место е прилагодено за вас.

Чувството дека еволуцијата стигнала далеку ви станува јасно кога влегувате во Volvo FM. Поинаква – сепак многу позната. Првото нешто што веројатно ќе го забележите е пространост и осветленоста. Поголемиот отвор на покривот пропушта многу светлина одозгора, за чувство на поголема просторност. Кога сте седнати, ќе забележите дека сè се наоѓа таму каде што очекувате да е.

Ќе најдете совршена позиција на воланот со функцијата за навалување и вашата рака природно ќе легне на рачката на менувачот I-Shift, којашто е уредно вградена во седиштето. Прегледноста околу камионот е непобедлива; линијата на вратата е ниска, површините на прозорецот се широки и секој агол на кабината е дизајниран да ве стави во контрола.

Покрај тоа, целиот интерфејс на возачот е нов – дизајниран е да ви помогне да ги држите рацете на воланот, а очите на патот. Добивате целосна контрола врз сè што ви е потребно за правилно да ја завршите работата и да ја одржите заработката на вашиот бизнис токму такви како што планирате.

Дисплејот за инструменти е целосно дигитален и создава нови можности за прилагодување на вашата работна околина на вашите потреби во секоја ситуација. Новиот девет-инчен страничен дисплеј ви овозможува контрола на функциите на камионот, како и осумте камери и апликациите. Лесно е да имате целосна контрола врз вашите оски и диференцијали. Ова е командниот центар на вашата мобилна канцеларија.

А, благодарение на гласовната контрола во кабината на Volvo FМ, добивате голема помош.

Внатрешните површини и материјалите зрачат со врвен квалитет, без оглед на нивото на декорација. Изберете помеѓу три нивоа на декорација и широк спектар на бои. Ќе го најдете вашиот стил.

Целосна контрола

Кабината е изградена за прегледност. Ако сакате повеќе, можете да поставите до осум камери на камионот и да ги следите преку страничниот дисплеј. Постојано можете да внимавате на вашиот камион, сообраќајот околу вас и товарот.

Простор и складирање

Сите верзии на кабините на Volvo FM нудат пространо чувство и паметно складирање за потребните работи. Просторот за складирање задниот ѕид на дневните кабини и прикладниот простор под креветот во кабините за спиење се само неколку примери за тоа.

Нивоа на декорација

Изберете помеѓу три нивоа на декорација на ентериерот и широк спектар на бои.

Цврста декорација

Доаѓа со тапацир од винил, гумени патосници, декорација и украси. Истражете ги различните нивоа на екстериерот во Volvo Truck Builder.

Динамичка декорација

Доаѓа со тапацир од текстил, гумени патосници, декорација и украси. Истражете ги различните нивоа на екстериерот во Volvo Truck Builder.

Прогресивна декорација

Доаѓа со тапацир од кадифе или кожа, гумени патосници, декорации и украси. Истражете ги различните нивоа на екстериерот во Volvo Truck Builder.

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

Слики од ентериер на Volvo FМ

Прилагодете го вашето работно место

Контактирајте го вашиот продавач за да го создадете вашиот ново омилен простор.