Камиони

Вистинската алатка за работата

Шасија на Volvo FМ

Без оглед на вашите потреби за транспорт, сакате камион со шасија која е направена да ви помогне да се справите со сите задачи што ги имате. Можеби ви треба надградба направена специјално за вашите операции? Ние ја прилагодуваме вашата шасија за да ве поддржиме во вашиот успех – користејќи компоненти и системи за кои е гарантирано дека ќе работат сигурно долги години во иднината. Работна опрема на која можете да сметате.

Без разлика дали возите со голема брзина или дали треба да маневрирате стоваришта, Volvo FM е прецизна алатка која ви помага да ја завршите работата правилно. Може да добиете камион целосен со воздушна суспензија, за меѓународен транспорт и за градежништво. А, со Volvo динамичкото управување, тешко дека ќе видите подобро управување и чувство.

Можете да го добиете вашиот Volvo FM во форма на лесен влекач возење на патишта или соло-камион со најмногу пет оски подготвени за носење на напредната надградба. И двата започнуваат од истиот концепт за шасија. Ова го прави Volvo FM многу сестран камион – изграден според вашите спецификации.

Предни оски од 10 тони

Тешко натоварен? Нема проблем. Volvo FM е дизајниран за големи оптоварувања на оските. Без оглед дали ќе изберете листеста или воздушна суспензија, предната оска може да поднесе до 10 тони на една оска. И 20 тони на двојните предни оски. Може да ви помогне да добиете подобри маргини – и го олеснува ракувањето со тешки или нерамномерно распределени товари.

Кревање на тандем-оската

Користете ја оската, но само кога е потребно. Кревањетo на тандем-оската дозволува најоддалечената погонска оска да се исклучи и подигне кога ќе се растоварите. Исто како и со tag-оската, ова значително го подобрува радиусот на свртување, го намалува абењето на гумите и ја смалува потрошувачката на гориво.

Повеќе за кревање на тандем-оската

Пет оски директно од фабрика

Превезувате тешки товари? Можете да добиете камион со пет оски, испорачан директно од фабриката. Ќе го забрзате вашиот камион и ќе ги намалите трошоците за прилагодување. Ќе добиете камион со целосно одобрение на типот на возило. Исто така, ќе добиете придобивки од целосна Volvo гаранција и од нашата постпродажна поддршка – што може да ги смали долгорочните оперативни трошоци.

Откријте го целиот потенцијал на Volvo FM

Разговарајте со вашиот продавач за прилагодување на вашиот Volvo FM