Камиони

Македонија

×
Volvo FL Electric за градска достава

Вашиот електричен камион за градски испораки

Volvo FL Electric

Камион со две оски со бруто маса на возилото до 16 тони. Можеме да испорачаме целосни возила за градски превоз како испораки и собирање смет.

За погонската линија

Погледнете ја нашата брошура за електромобилност

Направен да трае во вашите операции

Погонската група се состои од електричен мотор и менувач со 2 степени на пренос

Електрични погонски групи
Погонската група на Volvo FL Electric се состои од електричен мотор и менувач со 2 степени на пренос.

Електричен мотор 
Моќноста за погонување на камионот е генерирана од електричен мотор со излезна моќност од 200 kW и вртежен момент од 425 Nm.

Менувач
Двете погонски групи користат менувач со 2 степени на пренос за да се искористи опсегот на моторот на најефикасен начин. Дизајниран и направен од Volvo, менувачот има независни текови на погонот што овозможува менување на степените на пренос без прекин на погонот. Тој нуди искуство на целосно контролиран непречен погон во сите ситуации на возење.

Спецификации на Volvo FL Electric

Капацитетот на акумулаторот е дизајниран за секаква употреба на камионот и има проценет век на траење од 8-10 години

Пакети за акумулатори
Капацитетот на акумулаторите и бројот на пакетите акумулатори се приспособени за вашите потреби. Volvo FL Electric може да има до шест пакети акумулатори. Секој пакет има капацитет од 50 kWh и проценет век на траење од 8-10 години, во зависност од вашите операции.

Полнење
Врската за полнење го исполнува сегашниот автомобилски стандард, а можни се и поинакви начини на полнење. Можете да го користите вградениот AC-полнач од наизменичен напон, кој ви овозможува да полните на индустриски места или да го користите кабелот за полнење, што се наоѓа во возилото. А секако, можете да полните и на надворешни DC-станици за побрзо полнење.

Погонување на надградбата
Сите функции на каросеријата се погонуваат со посебен електричен мотор што погонува хидраулична пумпа. Постојат две опции на моторот – една со врвен излезен вртежен момент од 240 Nm и моќност од 70 kW и втора помоќна со излезен вртежен момент од 530 Nm и моќност од 100 kW.

Тестирано и сигурно
Електричната погонска група и пакетот акумулатори се базираат на решението што го користи Volvo Buses. Досега се користат 4 000 автобуси со хибриден или со целосно електричен погон. И Volvo Trucks има искуство со камиони со хибриден погон.

Volvo FL Electric е опремен со компоненти и системи кои се уникатни за електрични камиони

Под површината

  1. Единица за ладење
  2. Модуларна кутија за напојување (вклучува електроника за напојување и акумулатори од 24V)
  3. Менувач со 2 степени на пренос на Volvo со еден електричен мотор.
  4. ePTO
  5. Компресор за воздух
  6. Четири до шест акумулатори

Спецификации – Volvo FL Electric

 

Бруто-маса на возилото 16 тони
Опции за кабина Кабина Day
Број на оски 2
Меѓуоскини растојанија 4 400 mm или 5 300 mm
Излезна моќност (врвна/континуирана) 200/165 kW
Број на акумулатори 4 или 6
Излезна моќност на електричен мотор за PTO (врвна/континуирана) 70 kW/50 kW (послаба варијанта), 100 kW/70 kW (помоќна варијанта)
Вртежен момент на електричен мотор за PTO (врвен/континуиран) 240 Nm/130 Nm (послаба варијанта), 530 Nm/270 Nm (помоќна варијанта)
Време на полнење (брзо/обично) Помалку од 1 час/6,5 часа (4 акумулатори), 1,5 час/10,5 часа (6 акумулатори)
Работен опсег До 300 km во зависност од бројот на акумулатори

 

Electromobility made easy by Volvo Trucks

Иднината е електрична. Дозволете да ве однесеме таму

Електромобилност олеснета од Volvo Trucks.

Направете го следниот чекор

Локалниот дилер на Volvo Trucks е подготвен да дискутира за одликите и придобивките на Volvo FL Electric со вас.