Камиони

Македонија

×
Современи LED-светла на Volvo FL

Моќни и економични

Фарови на Volvo FL

Современите фарови со светилки H4 ви даваат извонредна прегледност на патот пред вас. А LED-светлата со V-форма обезбедуваат другите учесници во сообраќајот да видат дека доаѓате.

Моќни LED-светла: Но мала потрошувачка на енергија

Голема сјајност. Мала ватажа 

LED-светлата се моќни, но имаат мала работна електрична моќност и користат помалку електрична енергија. Исто така, тие се цврсти и долготрајни. А нивниот препознатлив дизајн со V-форма покажува дека секој милиметар од камионот е Volvo.

Секогаш видливост

Фаровите и задните светла се сообразни со европската регулатива за светла за дневно возење (DRL) и се вклучуваат автоматски кога камионот се движи напред. За да не им пречите на другите, LED-светлата автоматски се затемнуваат кога се паркирате или кога се активираат соборените светла.

Фарови на Volvo FL

Осветлете

Искусете ги самите фаровите на Volvo FL. Посетете го локалниот дилер на Volvo Trucks.

Карактеристики на Volvo FL