Камиони

Македонија

×
Volvo FL: compact and impressive

Се вклопува. Се истакнува

Кабина на Volvo FL

Лесно се забележува. Уште полесно се сака. Компактната големина на Volvo FL не го спречува да остава впечаток во градот. Всушност, неговиот измазнет, аеродинамичен дизајн, импресивната црна решетка и интелигентните одлики го прават еден од најелегантните камиони во неговата класа.   

Volvo FL: целосно развиен член на семејството Volvo

Дел од семејството 

Благо заоблен, аеродинамичен дизајн. Смелите линии и графика. Патентираните светла со V форма. Volvo FL може да е помал од неговите силни браќа за долги релации, но неговата ДНК не може да се одрече. Запознајте го целосно развиениот член во палетата на премиум Volvo камиони.

Volvo FL exterior front grill studio

Белег на посебност

Престижниот железен знак на Volvo FL е поставен високо на предниот дел од возилото, блиску до возачот. Ја нагласува близината на возачот до ранливите корисници на патот. Му дава на камионот поголема впечатливост во густиот сообраќај.

Повеќе луѓе

Кога постои потреба за повеќе од едно, две или три лица на локација, тука е кабината за тим. Оваа кабина има доволно простор за уште 7 лица, покрај возачот.

Volvo FL roof air deflector

Одбојници за воздух на покривот

Одбојникот за воздух на кровот го намалува отпорот на ветерот. Искомбинирајте го со визирот за сонце и страничните одбојници за воздух за да постигнете уште подобар ефект.

Сеопфатен поглед

Клучот во тоа да бидете продуктивни и безбедни во метежот на градските улици е во тоа да можете јасно да гледате што се случува околу вашиот камион. Сакате да имате прегледност на останатите возила, како и ранливите корисници на патот што се блиску до вашиот камион. Затоа, проширете ја целокупната прегледност со пакетот за видливост – во него се вклучени помошни прозорци во сопатничката врата и странични прозорци на двете страни. Меѓу другото, пакетот вклучува и електронски контролирани и загревани ретровизори, како и светла на скалилата за безбедно влегување и излегување.

Volvo FL exterior city truck

Дозволете воздухот да протекува

Благо заоблениот, аеродинамичен дизајн на Volvo FL го намалува отпорот на воздухот – зголемувајќи ја управливоста и заштедата на гориво. А со нејзината препознатлива шема на саќе, предната решетка дозволува поефикасен проток на воздух, олеснувајќи го подоброто ладење на моторот и процесот на пост-третман.

Volvo FL 4x4, за тешки патишта

Пригоден изглед 

Специјално дизајнирани за Volvo FL 4×4, обележувачките ленти го разликуваат од неговите браќа со погон на две тркала. Исто така, тие ги изразуваат неговите квалификации за цврстина и обезбедуваат да се издвојува во толпата.

Најдете ја совршената кабина

Volvo FL Day cab

Кабина Day

Внатрешна висина 1.605 mm
Должина 1.600 mm
Ширина 2.100 mm

Volvo FL Comfort cab

Кратка кабина за спиење

Внатрешна висина 1.605 mm
Должина 2.000 mm
Ширина 2.100 mm

Volvo FL Crew cab

Кабина Crew

Внатрешна висина 1.605 mm
Должина 2.980 mm
Ширина 2.100 mm

Погледнете ја комплетната спецификација на кабините

Преглед на надворешноста од 360˚

Подолу е претставен интерактивен преглед на кабината. Кликнете на полињата со текст за да прочитате повеќе. Кликнете на „Цел екран“ за уште подобро искуство. Опишаните карактеристики и функции се општи и може да се разликуваат од вашиот специфичен камион.

Изберете од над 650 бои. Сите „зелени“

Заштедете време и пари со тоа што не ќе морате дополнително да одите во посебна бојаџилница – едноставно добијте ја Volvo кабината во бојата што ја сакате. Изберете од над 650 различни нијанси, тонови и сенки. А доколку не може да ја најдете бојата што ја сакате, можеме да ви ја измешаме речиси секоја боја.

Сакате да погледате? Употребете го обојувачот за кабина подолу.

Имајте предвид дека мониторот на компјутерот не може потполно верно да ги покажува боите. Посетете го вашиот Volvo дилер за да ги видите примероците на вистинските бои. Исто така, имајте предвид дека не се достапни сите бои за сите модели и пазари. Сликата прикажува камион со највисоко можно ниво на боење.

Овој обојувач ги содржи сите бои што се достапни во продажниот систем. Многу од еднобојните бои се достапни и со слој проѕирна облога. Доколку не може да ја најдете бојата што ја барате, обратете се кај дилерот на Volvo.

Ви фати око?

Погледнете ги одблизу стилот и сржта на Volvo FL кај локалниот дилер на Volvo Trucks.