Камиони

Работа надвор и околу

Работа околу Volvo FL

Дали поминувате голем дел од работните денови надвор од кабината? Кога собирате отпад, подигате стоки и вршите испораки или при која било операција која бара повеќе од само возење на камионот, потребен ви е камион кој нуди безбедна и ефикасна работна средина кога работите надвор од кабината. Погледнете подетално некои од решенијата на Volvo FL кои придонесуваат за ова.

Лесен пристап до кабината

Без оглед на кабината, со Volvo FL влегувањето и излегувањето кога работите околу вашиот камион е лесно како песна. Колку повеќе го правите ова за време на смена, толку повеќе ќе ја цените кабината.

Висината на влезот

Верзиите од 10 и 12 тони нудат удобна големина на тркала од 17,5 инчи за удобен влез. А потешките верзии доаѓаат со големина од 19,5 или 22,5 инчи.

Напојувајте ја вашата опрема

Дали го напојувате вашиот Volvo FL со струја или дизел? Независно од тоа, има приклучоци за давање погон за вашите пумпи, кипер, компактор, лифт или какви било алатки што ви се потребни за да ја завршите вашата работа.

На ваше ниво

Изберете воздушна суспензија ако треба да се прилагодите на различни висини. Системот на електронска контрола (ECS) го контролира нивелирањето на воздушната суспензија преку прекинувачите на контролниот пулт или преку контролната кутија. Ракувањето со товарот станува полесно и побрзо.

Скроено за специјални примени

Шасијата може да се приспособи за специфични примени, како на пример, за транспортери на отпад и дигалки. Компонентите, како резервоарите за гориво и за AdBlue, се преместени со цел оптимизација на шасијата.

Опции за погон

Квалитетот на воздухот и нивото на бучава се клучни компоненти за работната средина околу камионот. Volvo FL доаѓа со погонски единици кои работат или на тивка електрична енергија со нула емисии на издувните цевки или на дизел погон со сертификат Euro 6.


Погон на Volvo FL

Совршено одговара за овие транспортни сегменти

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.