Камиони

Volvo FH16 - балансирачка моќ и удобност до совршенство

Кога вашиот живот на пат не бара ништо друго освен најдоброто. Volvo FH16 ви ја носи потребната моќ за да работите ефикасно и ниво на удобност на кое сè што правите е со помал напор. Икона во индустријата и сигурна алатка, а сега е подобра од кога било. Доколку е потребно, достапни се комбинирани тежини до 325 тони.

Бескомпромисна удобност

Зошто да се согласите со помалку од најдоброто?

Моќност прилагодена на вашата задача

Погони со моќност до 750 КС на ваша команда

Моќта на еволуцијата

Преземање на следните чекори за моќ и сигурност

Брзи факти

Излезна моќност на моторот: 550–750 КС
Пет големини на кабината
Дизел и HVO
Влекач или соло-камион
Детални информации во спецификациите

Прилагодено на вашата продуктивност

Шасија направена за вашата работа

Широк опсег на услуги

Оптимизирајте ја работата уште повеќе

Добијте преглед на Volvo FH16 во интерактивната брошура за производи

Опции за кабината на Volvo FH16

Најдобри карактеристики на Volvo FH16

Што велат луѓето за Volvo FH16?

Речиси 50-годишната соработка со Volvo ни помогна да постигнеме успех. Имам речиси совршен камион за пренос на дрва. Ако Господ направил подобар, сигурно го задржал за себе.

Услуги што го поддржуваат вашиот бизнис

ДОДАТОЦИ ЗА ВАШИОТ КАМИОН

Направете го според вас

ЧПП за Volvo FH16

Неговата моќ и капацитет да влече навистина тешки товари го направија Volvo FH16 популарен за превоз на трупци, возење тежок товар и транспорт во рударството. Но, меѓудругото, може да биде направен и како брз и удобен камион за возење на долги растојанија.

За навистина тешки услови каде ви треба погон на сите тркала, го препорачуваме Volvo FMX. Сепак, можете да го добиете вашиот Volvo FH16 со цврста инсталација за тандем погон на повеќеосна група, за одлична комбинација на капацитет на носивост со влечењето и ефикасна потрошувачка.

Зависи од тоа колку сте високи. Нашата кабина Globetrotter нуди максимална вертикална висина од 205 см, но доколку приоритет му давате на просторот, треба да се одлучите за кабината Globetrotter XL или Globetrotter XXL. И двете нудат вертикална висина од 220 см. Вториот нуди поширок кревет и е нашиот најпростран избор.

Тие се меѓу најкомфорните камиони. Ќе имате многу простор, удобен кревет и пријатна клима без оглед на надворешната температура. Дури и ако користите многу опрема што троши струја, нема потреба да се грижите за состојбата на акумулаторот утрото, бидејќи ќе можете да го добиете вашиот Volvo FH16 со двоен акумулатор и посебни кола за функциите за живеење и за моторот.

Да, можете! Сите наши мотори D16 можат да работат на HVO, а некои од нив работат на биодизел. Во зависност од вашиот избор, можете значително да ги намалите емисиите во животната средина.

ДОЗНАЈТЕ ПОВЕЌЕ ЗА VOLVO FH16 КАЈ ВАШИОТ ПРОДАВАЧ

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион? Или веќе знаете дека сте подготвени да се подновите со новиот Volvo FH16?