Камиони

Македонија

×
Volvo FH со 20% помало загадување.

Volvo FH. Но 20% помалку CO2

Volvo FH со гасен погон

Камион за тежок регионален транспорт и возење на долги растојанија. Што вози и функционира исто како Volvo FH што го познавате. Но, со помало загадување и потенцијал за пониски трошоци за гориво. И нема потреба да правите компромис ниту со управливоста ниту со продуктивноста.

Euro 6 чекор D ● 420 КС/2.100 Nm или 460 КС/2.300 Nm ● I-Shift ● Влекач или соло-камион ● 4×2, 6×2 или 6×4 ● Работен опсег до 1.000 km

Пет главни причини да го изберете Volvo FH LNG

Нема ниту еден друг камион како овој на пазарот. Погледнете што е тоа што го прави уникатен и зошто е одличен избор за вашиот бизнис и за животната средина.

Издвојте се од вашите конкуренти

Дали вашите клиенти бараат одржлив транспорт? Добро. Volvo FH LNG веднаш нуди 20% намалување* на емисиите на CO2. И дури не мора да правите компромис со капацитетот за товарење или продуктивноста. Или пак, со конкурентноста.

Добијте солидно решение

Моторот е срцето на секој камион. Моторот со гасен погон се базира на нашиот модерен мотор D13K. Но ние го развивме уште повеќе, со иновативни решенија кои функционираат на гас. Резултатот? Моторот G13C е со ефикасност на исто ниво со дизелот. И можете да ги очекувате истите интервали на сервисирање, сигурност и перформанси.

Намалете ги трошоците за гориво

Камионите на Volvo на гасен погон ја нудат истата ефикасност во искористувањето на горивото како и нашите еквиваленти со погон на дизел. Меѓутоа, бидејќи течниот природен гас често е поевтин, постои добра можност да ги намалите вашите трошоци за гориво.

* Ова ги покрива емисиите од возилото за време на користењето, познато како „од резервоар до тркало“.

Како функционира?

Користењето возила што се полнат со гас не само што ќе ѝ помогне на животната средина во голема мера. Туку е и придобивка за нашата компанија преку кратење на директните и индиректните трошоци.
Општеството бара почисти алтернативни горива. ТПГ нуди потенцијал како краткорочно и долгорочно решение со значително помало влијание врз климата.

Кон нула емисии

Енергетската ефикасност и алтернативните горива се од суштинско значење во нашата стратегија за движење кон одржлив транспорт. Volvo FH LNG со гасен погон веднаш нуди 20%* намалување на емисиите на CO2. А можноста за работа со био-ТПГ значи потенцијално намалување од 100%. Овој камион отвора долгорочни можности за префрлање на обновливи горива – правејќи нè помалку зависни од изворите на енергија од фосилни горива. 

Сите овие се значајни чекори кон нашата визија за нула емисии на CO2 и превози што се одржливи – како за животната средина така и за вашиот бизнис. Дознајте повеќе за нашите амбиции со алтернативни горива.

* Ова ги покрива емисиите од возилото за време на користењето, познато како „од резервоар до тркало“.

Дознајте повеќе за нашите амбиции со алтернативни горива 

Намалете ги емисиите што ги оставате во животната средина

Нашиот калкулатор за емисии ви овозможува да погледнете колку можете да го намалите негативното влијание врз планетата со нашите мотори на LNG, задржувајќи ги притоа перформансите како кај дизел моторите.

Останете информирани во врска со Volvo FH LNG со гасен погон

Вашиот дилер на Volvo Trucks ќе ве информира за најновите информации во врска со камионите со погон на гас во вашата земја.