Камиони

Еволуција на возењето на долги растојанија

Надворешност на кабината на Volvo FH

Карактеристичниот Volvo FH, каков што го знаете – најдоброто искуство во возењето на долги растојанија. Јасно е дека ова е следниот чекор во еволуцијата на камионите.

Обликот е позаоблен околу рабовите, а празнините помеѓу горниот и долниот преден дел се помали за подобра аеродинамика и ефикасност.

Но, она што јасно ја сигнализира еволуцијата е дизајнот на фаровите, кои му го даваат на Volvo FH својот препознатлив профил. Карактеристичните линии на фарот ја следат формата на кабината, продолжуваат околу предниот агол и се протегаат назад кон страните на кабината. Дури и кога е во мирување, очигледно е дека овој камион е направен со ефикасноста на прво место. Новите фарови се достапни во три верзии и не само што изгледаат добро – опремени се со подобри функции.

Ќе забележите и дека знакчето на предната страна е поголемо, а кога ќе се приближите да влезете, ќе забележите дека влезните скалила имаат алуминиумски навлаки. Детали што прават разлика.

Изберете го нивото на декорација

Изберете помеѓу четири нивоа на надворешна декорација и стотици бои.

Основна декорација

Доаѓа со црна решетка и темносив браник, ретровизори и други детали. 

Основен модел со цврст преден дел

Доаѓа со темносив засилен браник, црна решетка, темносиви ретровизори и др.

Подобрена декорација

Доаѓа со решетка обоена во бојата на каросеријата на кабината, детали од алуминиум на праговите. Браникот и ретровизорите се темно сиви.

Најдобра декорација

Доаѓа со решетка, браник, ретровизори, итн., сите обоени во бојата на каросеријата на кабината. Алуминиумски детали на праговите. 

Изберете од над 650 бои. Сите „зелени“.

Заштедете време и пари со тоа што не ќе морате дополнително да одите во посебна бојаџилница – едноставно добијте ја Volvo кабината во бојата што ја сакате. Изберете од над 650 различни нијанси, тонови и сенки. А доколку не може да ја најдете бојата што ја сакате, можеме да ви ја измешаме речиси секоја боја.


Сакате да погледате? Употребете го обојувачот за кабина подолу.

Имајте предвид дека мониторот на компјутерот не може потполно верно да ги покажува боите. Посетете го вашиот Volvo дилер за да ги видите примероците на вистинските бои. Исто така, имајте предвид дека не се достапни сите бои за сите модели и пазари. Сликата прикажува камион со највисоко можно ниво на боење.

Овој обојувач ги содржи сите бои што се достапни во продажниот систем. Многу од еднобојните бои се достапни и со слој проѕирна облога. Доколку не може да ја најдете бојата што ја барате, обратете се кај дилерот на Volvo.

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

Надворешни слики на Volvo FH

ПОДГОТВЕНИ СТЕ ЗА VOLVO FH?

Ве чека.