Камиони

Volvo FH – најврвното доживување при возење на долги растојанија

За да живеете на пат, ви треба камион во кој ќе се чувствувате безбедни и ќе биде удобен во текот на најдолгите патувања. Volvo FH е најпознатиот камион за возење на долги растојанија, кој го оптимизира вашето време на активност и ефикасност на гориво и нуди извонредна средина за возачот. Volvo FH е, едноставно кажано, подобар од кога било.

Максимална добивка

Извлечете го максимумот од вашето гориво

Моќност прилагодена на вашата задача

Сè за погоните на Volvo FH

Следниот чекор во еволуцијата

Постојаната динамична промена во транспортот со возење на долги растојанија

Брзи факти за Volvo FH

Излезна моќност на моторот: 420–540 КС
Пет големини на кабината
Дизел, биодизел, HVO, LNG и електричен
Влекач или соло-камион
Детални информации во спецификациите

Прилагодено на вашата продуктивност

Шасија направена за вашата работа

Широк опсег на услуги

Извлечете уште повеќе од вашите операции

Добијте Преглед на Volvo FH во интерактивната брошура за производи

Опции за кабината на Volvo FH

Најдобри карактеристики на Volvo FH

Што велат луѓето за Volvo FH?

Нашите први камиони Volvo ги купивме на почетокот на осумдесетите – два Volvo камиони коишто лично ги возев. Го одбравме Volvo поради високиот квалитет и многу сме задоволни од перформансите на камионите. Volvo сега е дел од нашата традиција.

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

ЧПП за Volvo FH

Повеќето од нашите клиенти кои работат во транспортот со возење на долги растојанија, го избираат Volvo FH. Но, популарен и за транспорт во дрварство и градежништво. Volvo FH е одличен избор за тешки задачи, каде ви е потребен силен погон и пространа и удобна кабина.

Ако сакате, можете да го добиете вашиот Volvo FH со силна повеќеосна тандем-група. Нуди одлична комбинација на капацитет на носивост, влечење и ефикасност на горивото – специјално со кревање за тандем-оската. Ќе ве однесе далеку во тешки услови. Меѓутоа, ако навистина ви е потребна управувана предна оска, ви препорачуваме да го погледнете подетално Volvo FMX.

Зависи од тоа колку сте високи. Нашата кабина Globetrotter нуди максимална вертикална висина од 205 см, но доколку приоритет му давате на просторот, треба да се одлучите за кабината Globetrotter XL или Globetrotter XXL. И двете нудат вертикална висина од 220 см. Вториот нуди поширок кревет и е нашиот најпростран избор.

Комфорно. Ќе имате многу простор, удобен кревет и пријатна клима без оглед на надворешната температура. Дури и ако користите многу опрема што троши струја, нема потреба да се грижите за состојбата на акумулаторот утрото, бидејќи ќе можете да го добиете вашиот Volvo FH со двоен акумулатор и посебни кола за функциите за живеење и за моторот.

Да, можете! Сите наши мотори D13 можат да работат на HVO, а некои од нив работат на биодизел. Покрај тоа, нудиме два мотора кои можат да работат на течен природен гас или биогас (LNG), што значи емисиите во животната средина ќе се намалат значително.

ЗАПОЗНАЈТЕ ГО VOLVO FH КАЈ ВАШИОТ ПРОДАВАЧ

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион? Или веќе знаете дека сте подготвени да се подновите со новиот Volvo FH?