Камиони

Добре дојдовте на работа

Внатрешност на кабината на Volvo FE

Кабината на Volvo FE нуди одлична работна средина за зафатени урбани професионалци. Без оглед на вашиот избор на кабина, пригодниот праг го олеснува влегувањето. Откако ќе влезете внатре, пространата внатрешност со добро распоредени карактеристики ја прави одлично место за работа.

Сеопфатен поглед

Ниската позиција на возење, големото ветробранско стакло и дополнителните прозорци во вратите значат дека имате многу близок контакт со околината околу возилото. Одличниот поглед одблизу и сеопфатната прегледност го прават новиот Volvo FE безбеден урбан граѓанин.

Дополнителни прозорци и видливост

Нарачајте го вашиот Volvo FE со помошни прозорци во долниот дел на вратите и зад вратите. Тие дополнително го усовршуваат вашиот поглед на областа блиску до вашиот камион.

Придобивки од кабина со низок влез

Кабината за низок влез на Volvo FE е дизајнирана за понепречено работење со чести стартувања и застанувања – како собирање отпад, транспорт на испорака и градежни обврски. Благодарение на удобниот низок влез и вратата што се отвора 90 степени до 440 mm, зачекорувањето во и надвор од кабината е многу лесно. Резултатите се помал напор и замор, како и подобрена продуктивност.

Две или четири седишта?

Кабината со низок влез доаѓа во две верзии. Верзијата со премин нуди рамен под низ кабината и капацитет до четири седишта. Ако е доволен еден патник, тогаш тука е верзијата со совозачко седиште со воздушна суспензија и тунел за моторот. Тоа е одличен избор за градски испораки и градежен транспорт.

Преклопувањето е лесно

Кабината со низок влез доаѓа или со обични врати или со преклопни врати кои го прават пристапот уште поудобен.

Ергономско размислување

Инструменти, менувач, контроли и складирање. Во Volvo FE, сè што ви треба за да ја завршите вашата работа е токму онаму каде што очекувате да биде. Тоа значи помалку движење. Помалку истегнување и напрегање. Така, вашите раце поминуваат повеќе време на воланот и можете да внимавате на она што се случува околу вашиот камион.

Совршени седишта

Совршено ќе седите во ергономските седишта на Volvo FE со интегриран потпирач за главата и сигурносен појас. Тапацирниот материјал обезбедува одлична отпорност на нечистотија. Двете седишта, на возачот и на совозачот, може да се нагодуваат за да одговараат на различните потреби.

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.