Камиони

Македонија

×
Флексибилната шасијата на Volvo FE

Рамка за успех

Шасија на Volvo FЕ

Нашите инженери имаа визија – флексибилна шасија што може да се приспособи за речиси секоја задача. Резултатот е лесна, но доволно цврста шасија и за најтешките товари. Неверојатно издржлива. И бескрајно приспособлива. Затоа, без оглед кој е вашиот бизнис, има соодветен Volvo FE.

Шасијата на Volvo FE - за лесно составување каросерија

Робусна, но флексибилна

Шасијата на Volvo FE може да се конфигурира речиси за секаква надградба. Робустен и крут, правоаголниот, рамен дизајн овозможува лесно составување на каросеријата и решение кое ги задоволува дури и најсложените операции. Плус, подобрената опрема на шасијата за Euro 6 значи дека Volvo FE не е засегнат од построгите барања за емисии.

Помалку време кај составувачите на каросеријата

Нарачајте го вашиот Volvo FE и составувачот на каросерија може веднаш да се најави на Инструкциите од Volvo за составувачите на каросерија. Користејќи ги точните спецификации и 3D цртежите на системот, работата може да започне дури и пред камионот да ја напушти фабриката. Така, испораката е побрза, но и поекономична.

Инструкции од Volvo за составувачите на каросерија

Инструкции од Volvo за составувачи на каросерија - помагаат да се намали времето на чекање за испорака
The Electronic Control System of the Volvo FE

Брзо, лесно товарење

Системот на електронската контрола (ECS) може да се користи за да се контролира нивелирањето на воздушното потпирање, преку прекинувачите на контролниот пулт или преку контролната кутија. Тоа значи брзо, ефикасно товарење при која било висина.

Choose between mechanical cab suspension or air suspension

Современо потпирање

Добијте гарантирано непречено возење. Изберете механичко потпирање на кабината, со класични пружини и амортизери напред и назад. Или целосно воздушно потпирање на кабината кое има перници и напред и назад.

Volvo FE chassis cyclist blue truck

Електронски систем за сопирање (EBS)

Volvo FE користи пневматски сопирачки со вентилирани дискови напред и назад. Неговиот Електронски контролиран систем за сопирање (EBS) обезбедува побрза и побезбедна реакција на сопирање и помага да се намали абењето на сопирачките. Системот вклучува ABS и систем на комбинирање на сопирачките којшто ги користи различните сопирачки на камионот за да постигне порамномерно сопирање и да го намали абењето на пневматиците и сопирачките. Проширениот EBS пакет ја вклучува и одликата Hill Hold.

Флексибилна шасија

Флексибилна шасија

По мерка, подготвена или стандардна

Шасијата на Volvo FE може да се нарача со стандарден распоред. Но, ако навистина сакате да му олесните на составувачот на каросерија, можете да ја нарачате со комплетот за подготовка, или дури и целосно приспособена на вашите специфични потреби.

За специјални примени

Шасијата може да се приспособи за специфични примени, како на пример, за транспортери на отпад, за цистерни и дигалки. Компонентите, како резервоарите за гориво и за AdBlue, се преместени со цел оптимизација на шасијата.

Задни оски

На располагање се четири различни задни оски во разни комбинации. Капацитетот на носивост се движи од 13 до 23 тони.

Trailing оски

Бирајте меѓу два типа на trailing – фиксна tag оска со единично или двојно тркало, или хидраулички управувана tag оска со единични тркала. Двата дизајна ја имаат опцијата за функција за подигнување кога не се превезува товар.

Висина на рамката

Во зависност од моделот, на располагање се две секции на рамка со висини од 266 mm и 300 mm со дебелина од 7 или 8 mm.

Внатрешна облога на рамката

На возилата со три оски има внатрешна облога за зајакнување на местото околу инсталацијата на задната оска.

Резервоари за гориво

Во зависност од вашите спецификации за камион и посебни барања, можете да бирате меѓу челични или алуминиумски резервоари за гориво со капацитети од 160 до 630 литри.

Алатници

Опремете го вашиот Volvo FE со два посебни алатници во коишто ќе чувате ремени за прицврстување на товарот и друга опрема. Големи се 55 и 125 литри.

Страничен систем за заштита од навлегување под камион

Зајакнатиот страничен систем за заштита од навлегување под камион (SUP) што се склопува доаѓа како фабричка опција. Дизајниран од Volvo, ја комбинира безбедната заштита со лесното сервисирање.

Предни оски

Достапни се четири предни оски, за кои не е потребно одржување, со максимален капацитет за товарање од 7,1, 7,5, 8,0 или 9,0 тони.

Започнете со составување

Посетете го локалниот дилер на Volvo Trucks за да разговарате за опции за основата и да го специфицирате вашиот совршен Volvo FE.