Камиони

Надвор од кабината

Работа околу Volvo FE

Кога голем дел од работните денови поминувате надвор од кабината, би сакале камион кој нуди безбедна и ефикасна работна средина околу камионот. Погледнете подетално некои од решенијата на Volvo FE кои придонесуваат за ова.

Лесен пристап до кабината

Без оглед на верзијата на кабината, со Volvo FE целата работа се сведува на влегување и излегување кога работите околу вашиот камион. Колку повеќе го правите ова за време на смена, толку повеќе ќе ја цените кабината.

Пристап до вашата опрема

Опремете го вашиот Volvo FE со две посебни кутии за алати за да ги чувате безбедносните ремени за товарот и другата опрема што ви е потребна кога работите надвор од кабината. Помалата верзија има волумен од 55 литри, а поголемата 125 литри.

Напојувајте ја вашата опрема

Дали го напојувате вашето Volvo FE со струја, гас или дизел? Независно од тоа, има приклучоци за давање погон за вашите пумпи, кипер, компактор, лифт или какви било алатки што ви се потребни за да ја завршите вашата работа.

На ваше ниво

Изберете воздушна суспензија ако треба да се прилагодите на различни висини. Системот на електронска контрола (ECS) го контролира нивелирањето на воздушната суспензија преку прекинувачите на контролниот пулт или преку контролната кутија. Товарењето е полесно и побрзо без разлика.

Скроено за специјални примени

Шасијата може да се приспособи за специфични примени, како на пример, за транспортери на отпад, за цистерни и дигалки. Компонентите, како резервоарите за гориво и за AdBlue, се преместени со цел оптимизација на шасијата.

Опции за погон

Квалитетот на воздухот и нивото на бучава надвор од кабината даваат огромен придонес во работната средина околу кабината. Volvo FE доаѓа со погонски групи кои работат или на тивка електрична енергија со нула емисии на издувните гасови или на гас со ниски емисии или на дизел погон со сертификат Euro 6.

Погон на Volvo FE

Совршено одговара за овие транспортни сегменти

Имате прашање?

Локалниот дилер на Volvo Trucks ќе го има одговорот. Наминете, јавете се или побарајте да ве посетат.