Камиони

Македонија

×

A whole new range of trucks

With the new Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM and Volvo FMX, we bring you a whole new level of driving experience. And take performance and efficiency to new heights. A new driver interface, more interior space and the adaptive high beam are just a few examples. 

Four new trucks. Introduced at once. Our biggest launch ever. This is why we bring it to you in an unexpected way.

Our new truck range

Explore the interior and the exterior of the new trucks. 

Is this for real?

Get behind the scenes and see how we made the main film. Meet the people and see how they took on the tower challenge
in our biggest launch ever.

08A3977 FH 4x2, полуприколка, за долги растојанија на патот

Volvo Trucks го лансира новиот Volvo FH – следната генерација на камиони дизајнирани со возачот на ум

Volvo Trucks го лансираше новиот Volvo FH, кој има редизајнирана кабина, иновативни безбедносни карактеристики и работна околина фокусирана кон возачот. Клучна цел на новиот дизајн е да му се даде на возачот попродуктивен, побезбеден и поудобен живот на патот.
R2A8182 Новиот опсег на камиони за тешка индустрија од Volvo Trucks

Volvo Trucks лансира нова генерација камиони за тешка индустрија каде што возачот е во фокусот

Volvo Trucks воведува четири нови камиони, со силен фокус кон работната средина на возачот, безбедноста и продуктивноста. „Навистина сме горди на оваа голема инвестиција во иднината. Нашата цел е да бидеме најдобар деловен партнер на нашите клиенти со тоа што ќе ги направиме уште поконкурентни и ќе им помогнеме да ги привлечат најдобрите возачи на сè потешкиот пазар“, вели Роџер Алм, претседател на Volvo Trucks. Четирите камиони за тешка индустрија, Volvo FH, FH16, FM и FMX, претставуваат околу две третини од испораките на Volvo Trucks.
Volvo Trucks го претставува новиот Volvo FH16

Volvo Trucks го воведува новиот Volvo FH16 – комбинација на удобноста и моќта, за супериорна продуктивност

Volvo Trucks лансираше нова генерација на Volvo FH16, која успешно ги комбинира новите безбедносни функции, фокусираноста кон работната средина на возачот и најновите технологии за да им овозможи на клиентите поголема продуктивност. Новиот модел предводник припаѓа на следната генерација на возила на Volvo Trucks дизајнирани со возачот како приоритет.

Got a question?

Your local Volvo Trucks dealer will have the answer. Drop in, give them a call or ask them to come and see you.