Камиони

Тргнете се од земја

ПОДИГАЊЕ НА ТАНДЕМ-ОСКА КАЈ VOLVO TRUCKS

Помалку гориво, подобро влечење и подобар радиус на вртење. Кревањето на тандем-оската ви овозможува да подигнете една од погонските оски – со што добивате сила на влечење и капацитет на товарање на погонската тандем-оска со истата управливост и ефикасност на единечна погонувана оска.

Одговара за работата

Кревањето на тандем-оската е идеално ако возите тешко натоварен камион во една насока и празен камион назад. Кога камионот не е натоварен, само притискате копче на контролниот пулт за исклучување и кревање на погонската оска. Штом ќе го натоварите камионот, погонската оска автоматски се спушта и повторно се вклучува за да обезбеди максимална сила на влечење и управливост. Потребни се само 15 секунди од почеток до крај за да не губите скапоцено време.

Заштедете до 4% гориво

Погонските оски создаваат поголема отпорност на триење и тркалање – што значи поголема потрошувачка на гориво. Ако ја исклучите и кренете оската кога не ви е потребна, може да ја намалите потрошувачката на гориво до 4% при патувањето назад со крената оска. Што може да значи тоа за вас на крајот?

Пократко вртење, подобрена продуктивност

Кога оската е крената, камионот се однесува слично на 4×2 или 6×2, резултирајќи со помал радиус на свртување и значително подобрено маневрирање. На пример, 6×4 со меѓуоскино растојание од 4,6 метри, може да го намали радиусот на вртење за повеќе од еден метар и може да направи голема разлика во тесните премини.

Добијте зафат

Потребна ви е подобра влечна сила? Доколку дозволува ограничувањето на товарот на оската, едноставно притиснете копче на пултот и може да ја префрлите тежината само на една погонска оска. 

ДОСТАПНО ЗА ОВИЕ КАМИОНИ

Зголемете ги профитите

Разговарајте со вашиот продавач за да пронајдете профитабилно решение со користење на кревањето на тандем-оската.