Камиони

Зачувајте го напојувањето

ДВОЕН СИСТЕМ НА АКУМУЛАТОРИ НА VOLVO TRUCKS

Кога кабината не е само работно место, туку и ваш дом. Зависите од функциите и опремата во кабината за кои е потребна струја дури и кога моторот е изгаснат. За таа цел, можете да добиете систем на акумулатори кој овозможува високо ниво на комфор за живеење, без притоа да се наруши стартноста на камионот следното утро.

Два акумулатори.
Одделни струјни кола.

Тајната да се има напојување е во двата одвоени комплети акумулатори со одвоени кола. Едно е наменето за стартување на моторот, а другото за внатрешните функции за престој во камионот. Користете ја климатизацијата, системите за медиуми и уредите за полнење без да се грижите дека ќе ги испразните акумулаторите за стартување на камионот.

Подолго траење

Системот на двоен акумулатор користи акумулатори со гел технологија за престој во камионот и подобрени акумулатори со течен електролит за стартување на моторот. Акумулаторите со гел можат да издржат целосно испразнување без да бидат оштетени и имаат подолг животен век од традиционалните акумулатори. На располагање е и верзија со еден комплет од акумулатори со гел. Акумулаторите со гел траат повеќе од 10-15 пати од акумулаторите со течен електролит.

Самонадгледување

Системот постојано ги следи нивоата на наполнетост за да ве заштити да не останете без напојување. Постепено се исклучуваат прво помошните уреди, а вие ќе бидете известени за тоа.

Одберете го вашето ниво на напојување

Тип

Моќност

Систем на единечен акумулатор EFB

170 Ah

Систем на единечен акумулатор AGM

210 Ah

Систем на двоен акумулатор

EFB 75 Ah за стартување + гел 210 Ah за секојдневието

Достапно за овие камиони

Напојувано?

Дозволете ни да ви понудиме удобен живот и стартност.