Камиони

Осветлете го патот

АДАПТИВНИ ДОЛГИ СВЕТЛА НА VOLVO TRUCKS

Дали вашите рути вклучуваат патишта со многу сообраќај во темница? Погледнете ги одблиску адаптивните долги светла. Ви овозможуваат да го користите главниот фар во ситуации кои поинаку би биле несоодветни. Очекувајте вашиот свет да стане посветол без да ги вознемирувате возачите на другите возила. Дизајнирани да ја подобрат вашата безбедност и безбедноста на другите.

Адаптивните долги светла се направени да препознаваат дали има други возила пред вашиот камион. Кога системот ќе препознае други возила пред вас, системот автоматски ја намалува светлината насочена кон нив.

Ова значи дека можете да возите во темни услови со вклучени долги светла, кои ќе се адаптираат и оптимизираат за да можете гледате најдобро. Вашиот камион ќе се погрижи за останатите возачи на патот.

Системот користи и радар и камера за откривање и лоцирање на други возила. Секоја единица на фаровите има четири рефлектори и 12 ЛЕД единици. Адаптивните долги светла потоа ги вклучуваат и исклучуваат сите LED единици поединечно во двата фара за да се оптимизира зракот.

Како што возите можете да го видите адаптирањето на светлосниот зрак и да се чувствувате сигурно бидејќи вашето имате оптимизиран поглед.

ДОСТАПНО ЗА ОВИЕ КАМИОНИ

Сакате погледнете подетално?

Ајде да ви ги покажеме разликите.