Камиони

Македонија

×
Volvo FM Classic може да се прилагоди за вашите потреби.

Специјалистот со повеќе намени

VOLVO FM CLASSIC


Volvo FM Classic е навистина флексибилно возило за регионален превоз, возење на долги растојанија и дистрибуција. Може да се приспособи за да одговара речиси на секој вид транспорт. Но една работа што е заедничка за сите наши камиони е првокласната профитабилност.

Без разлика како ќе го опремите вашиот Volvo FM Classic и за каква намена ќе го употребувате, камионите и услугите гарантираат ниски оперативни трошоци. Тие ќе ви помогнат да ја зголемите продуктивноста и да го одржувате вашиот бизнис во добра состојба.

Надворешноста на Volvo FM Classic.

Надворешен дизајн

Направен за на пат. Како дома на која било градска улица. Аеродинамичните линии и благите кривини на Volvo FM Classic му даваат самоуверен, но пријателски изглед. Тој е храбар. Урбан. Во секој милиметар е Volvo.

Внатрешен дизајн

Секоја компонента и секој замислив простор се прецизно дизајнирани да ви овозможат поголем комфор – без оглед дали сте зад управувачот, дали одмарате или цврсто спиете во креветот.

Внатрешноста на Volvo FM Classic.

Истакнати карактеристики на Volvo FM Classic

Volvo динамичко управување

Најзначајната иновација после серво-управувањето. Уживајте во маневрирањето без напор со екстремна прецизност.

I-Shift

Најинтелигентниот менувач во светот. Лесен за возење и опремен со софтвер за штедење гориво. И, инспирирано од светот на трки со мотори, верзијата на двојна спојка: првата во својот вид за тешки камиони. Едноставно колку што е и брилијантно.

Интерфејс за составување каросерија

Заштедете време и пари кај составувачите на каросеријата со иновативните одлики на шасијата.

Системи за поддршка на возачот

Вашата безбедност е наш приоритет. Нашите напредни системи за поддршка на возачите помагаат да се намалат незгодите.

I-See

Темпомат што планира однапред. Нашиот најнов додаток на софтверот на I-Shift е револуционерен и ќе ви заштеди до 5% гориво.

Лесни камиони

Барате возило со мала тежина за да ја зголемите носивоста и да ја зголемите продуктивноста? Погледнете ги нашите лесни камиони.

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Опции на кабини на Volvo FM Classic

Мотори

 

D11K330 (243 kW)

 

Максимална моќност при 1.600-1.900 вртежи/мин

330 КС

Максимален вртежен момент при 950-1.400 вртежи/мин

1.600 Nm

D11K380 (280 kW)

 

Максимална моќност при 1.700-1.800 вртежи/мин

380 КС

Максимален вртежен момент при 950-1.400 вртежи/мин

1.800 Nm

D11K430 (316 kW)

 

Максимална моќност при 1.700-1.800 вртежи/мин

430 КС

Максимален вртежен момент при 1.000–1.400 вртежи/мин

2.050 Nm

D11K460 (338 kW)

 

Максимална моќност при 1.700-1.800 вртежи/мин

460 КС

Максимален вртежен момент при 1.050-1.400 вртежи/мин

2.200 Nm

D13K420 (309 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

420 КС

Максимален вртежен момент при 860–1.400 вртежи/мин

2.100 Nm

D13K460 (338 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

460 КС

Максимален вртежен момент при 900–1.400 вртежи/мин

2.300 Nm

D13K500 (368 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

500 КС

Максимален вртежен момент при 980–1.270 вртежи/мин

2.500 Nm

 

Мотори на LNG:

G13C420 (309 kW)

 

Максимална моќност при 1.400-1.800 вртежи/мин

420 КС

Максимален вртежен момент при 1.000–1.400 вртежи/мин

2.100 Nm

G13C460 (338 kW)

 

Максимална моќност при 1.700-1.800 вртежи/мин

460 КС

Максимален вртежен момент при 1.050–1.400 вртежи/мин

2.300 Nm

За повеќе детали, погледнете ги спецификациите за новиот Volvo FM. Многу се слични, но не и идентични. За целосни спецификации за Volvo FM Classic, контактирајте го вашиот продавач.

ДОДАТОЦИ ЗА ВАШИОТ КАМИОН

Направете го според вас

Запознајте се со Volvo FМ Classic кај вашиот продавач

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион?
Или знаете дека сте подготвени да се надоградите на новиот Volvo FМ?