Камиони

Македонија

×
Моќта на еволуциите ви го носи Volvo FH16 Classic.

Однадвор убавец. Ѕвер под хаубата

Volvo FH16 Classic

Дизајниран за најтешките и најсложените операции. Volvo FH16 Classic е моќен камион. Неговиот препознатлив дизајн ги одразува огромните можности вградени во него, како и неговото ниво на префинетост. Тој е едно од најбезбедните и најкомфорните работни места во индустријата.

Надворешноста на Volvo FH16 Classic.

Надворешен дизајн

Смелите, опфатни линии и динамичните аеро форми му го даваат на Volvo FH16 Classic неговиот препознатлив, одлучен став. Редизајниран од почеток до крај, но сепак без сомнеж Volvo, дизајнот на камионот го прославува возачот. И ја носи профитабилноста на вашиот возен парк. 

Внатрешен дизајн

Простор. Ненатрупани површини. И квалитет од крај до крај. Внатрешноста на кабината на Volvo FH16 Classic изгледа светла, пространа и препознатливо шведска. Исто така, таа нуди дополнителен кубен метар простор, поголем простор за вашите работи и неспоредливи нивоа на комфор и префинетост.

Внатрешноста на Volvo FH16 Classic.

Истакнати карактеристики на Volvo FH16 Classic

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Опции на кабини на Volvo FH16 Classic

Мотори

 

D16K550 (405 kW)   
Максимална моќност при 1.350–1.900 вртежи/мин  550 КС 
Максимален вртежен момент при 900–1.350 вртежи/мин  2.900 Nm 
D16K650 (479 kW)   
Максимална моќност при 1.450–1.900 вртежи/мин  650 КС 
Максимален вртежен момент при 950–1.450 вртежи/мин  3.150 Nm 
D16K750 (552 kW)   
Максимална моќност при 1.600–1.800 вртежи/мин  750 КС 
Максимален вртежен момент при 950–1.400 вртежи/мин  3.550 Nm

За повеќе детали, погледнете ги спецификациите за новиот Volvo FH16. Многу се слични, но не и идентични. За целосни спецификации за Volvo FH16 Classic, контактирајте го вашиот продавач.

Додатоци за вашиот камион

Направете го според вас

Запознајте се со Volvo FH16 Classic кај вашиот продавач

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион? Или знаете дека сте подготвени
да се надоградите на новиот Volvo FH16?