Камиони

Македонија

×
Volvo FH Classic. Врвно размислување.

Врвно размислување

VOLVO FH CLASSIC

Клуч за профитабилноста се вкупните трошоци за поседување. Со вистинскиот камион, вистинските услуги и вистинската мрежа за поддршка, ја носите профитабилноста.

Го дизајнираме и конструираме секој камион и секоја услуга за да ги намалиме вашите трошоци за гориво, да го подобриме времето во возна состојба и да ја зголемиме вашата продуктивност. Нашата ненадмината поддршка за клиенти е стандард – од првиот километар, до последниот.

Надворешноста на Volvo FH Classic.

Надворешен дизајн

Смелите, опфатни линии и динамичните аеро форми му го даваат на Volvo FH Classic неговиот препознатлив, одлучен став. Редизајниран од почеток до крај, но сепак без сомнеж Volvo, дизајнот на камионот го прославува возачот. И ја носи профитабилноста на вашиот возен парк.

Внатрешен дизајн

Простор. Ненатрупани површини. И квалитет од крај до крај. Внатрешноста на кабината на Volvo FH Classic изгледа светла, пространа и препознатливо шведска. Исто така, нуди многу простор за вашите работи, како и високи нивоа на удобност и префинетост.

Внатрешноста на Volvo FH Classic.

Истакнати карактеристики на Volvo FH Classic

I-Save

Чувството на штедење гориво никогаш не било подобро. Volvo FH Classic со I-Save е идеален за намалување на потрошувачката на гориво при возење на долги растојанија – без да се загрози управливоста. Наместо да се губи топлината што ја произведува моторот, се користи за да ви даде поголем вртежен момент. 

Volvo динамичко управување

Најзначајната иновација после серво-управувањето. Уживајте во маневрирањето без напор со екстремна прецизност.

Двоен акумулаторски систем

Двојниот акумулаторски систем обезбедува висок комфор за престој во камионот без да се наруши способноста за стартување.

I-Shift

Најинтелигентниот менувач во светот. Лесен за возење и опремен со софтвер за штедење гориво. И, инспирирано од светот на трки со мотори, верзијата на двојна спојка: првата во својот вид за тешки камиони. Едноставно колку што е и брилијантно.

Системи за поддршка на возачот

Вашата безбедност е наш приоритет. Нашите напредни системи за поддршка на возачите помагаат да се намалат незгодите.

I-See

Темпомат што планира однапред. I-See е револуционерен и ќе ви заштеди до 5% гориво.

Услуги кои го поддржуваат вашиот бизнис

Опции на кабини на Volvo FH Classic

Мотори

 

D13K420 (309 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

420 КС

Максимален вртежен момент при 860–1.400 вртежи/мин

2.100 Nm

D13K460 (338 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

460 КС

Максимален вртежен момент при 900–1.400 вртежи/мин

2.300 Nm 

D13K460TC (338 kW) I-Save

 

Максимална моќност при 1.250-1.600 вртежи/мин

460 КС

Максимален вртежен момент при 900–1.250 вртежи/мин

2.600 Nm

D13K500 (368 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

500 КС

Максимален вртежен момент при 980–1.270 вртежи/мин

2.500 Nm

D13K500TC (368 kW) I-Save

 

Максимална моќност при 1.250-1.600 вртежи/мин

500 КС

Максимален вртежен момент при 900–1.250 вртежи/мин

2.800 Nm

D13K540 (397 kW)

 

Максимална моќност при 1.450–1.800 вртежи/мин

540 КС

Максимален вртежен момент при 1.000–1.460 вртежи/мин

2.600 Nm

 

Мотори на LNG:

G13C420 (309 kW)

 

Максимална моќност при 1.400–1.800 вртежи/мин

420 КС

Максимален вртежен момент при 1.000–1.400 вртежи/мин

2.100 Nm

G13C460 (338 kW)

 

Максимална моќност при 1.700-1.800 вртежи/мин

460 КС

Максимален вртежен момент при 1.050-1.400 вртежи/мин

2.300 Nm

За повеќе детали, погледнете ги спецификациите за новиот Volvo FH. Многу се слични, но не и идентични. За целосни спецификации за Volvo FH Classic, контактирајте го вашиот продавач.

ДОДАТОЦИ ЗА ВАШИОТ КАМИОН

НАПРАВЕТЕ ГО СПОРЕД ВАС

ЗАПОЗНАЈТЕ СЕ СО VOLVO FH CLASSIC КАЈ ВАШИОТ ПРОДАВАЧ

Имате прашања? Дали сакате да разговарате со некого за вашиот иден камион? Или знаете дека сте подготвени да се надоградите на новиот Volvo FH?