Камиони

Тивка моќ. Спремни за успеси.

Како професионален тапанар, Volvo FH Electric поседува моќ, издржливост и прецизност. А со својата целосно тивка кабина и нула емисија на издувни гасови, гледате во возилото на иднината. Нашите тешки електрични камиони поминаа 345 километри со едно полнење со 40 тони вкупна тежина. Ако се надополнуваат за време на паузите, можат да достигнат и до 500 километри во една смена.

Гледајте ги нашите електрични камиони како ги тестира легендарниот рок-тапанар Мики Ди (Scorpions, Motörhead) во трите филмови подолу.

До даска. Моќта на Volvo FH Electric.

Камион за хеви метал турнеја Volvo FH Electric на тест патеката. Дали грми? Тату Љокои од Volvo Trucks, му се придружува на Мики Ди во кабината за да ги доживее главните придобивки од електричното возење: тивко возење без вибрации, беспрекорна и огромна моќност до 490 kW/666 КС од првата секунда на забрзување.

Магичниот допир. Прецизноста на Volvo FMX Electric.

Електричната погонска линија го прави маневрирањето на тесни и предизвикувачки места лесно и контролирано. Мики Ди е познат по својата интензивна техника со двојни педали. Дали има вештини за прецизно возење на 32 тони Volvo FMX Electric камион по стрмна падина? 

Вештини на нови височини. Флексибилност на Volvo FMX Electric.

Електричните камиони на Volvo се подеднакво флексибилни како и нивните еквиваленти на дизел и можат да бидат наменети за речиси секоја задача. А отсуството на бучава и издувни гасови ги прави совршени за ноќни задачи – како можеби најдоброто соло на тапани досега во историјата на хеви металот.

Контактирајте со вашиот експерт за продажба на електрична енергија

Volvo FH electric

Често поставувани прашања за електромобилност