Камиони

Електричен транспорт: Услуги и поддршка

Volvo Trucks поставува целосно електрични камиони на патиштата од 2018 година и нуди цела палета што одговара на потребите за транспорт, од лесни испораки до тешки градежни задачи. Но, целосно електричен возен парк не е ништо без соодветни услуги и поддршка. И нашите партнери знаат дека ние сме тука за нив и во овој поглед. Прочитајте за да дознаете како со нашата поддршка вашите електрични камиони ќе станат целосно решение за електромобилност.

Добро наполнети

Тука сме да ви помогнеме со сè што е поврзано со полнењето, од поставување на инфраструктурата до максимизирање на вашиот потенцијал и продуктивност еднаш на пат. Исто така, ќе ви помогнеме да планирате според маршрутите, местата за полнење и работните часови.

  • Ѕидна кутија со наизменична струја, дизајнирана за полнење преку ноќ, е вклучена со секое купување камион. 
  • Насоки за решенија со поголем капацитет и професионални партнери за електрична енергија

Доставувајте навремено

Искористете го максимумот од транспортното решение кое ви помага да ги исполните ветувањата - кое е подготвено секогаш кога ви е потребно. 

Нашиот договор за услуги Volvo Gold ви дава пристап до сè што ви треба за да го минимизирате ризикот од какви било непланирани застанувања:

• Целосна покриеност на камионите

• План за услуги според вашите потреби и распоред

• Следење на критичните системи, како што е батеријата

• Далечинска дијагностика и одржување

• Volvo Action Service на повик

• Оригинални услуги и делови на Volvo - нема компромис за квалитетот

• Дарежлива посветеност за одржување на возната состојба

 Gold Electric 

Комплетна контрола на маршрутите и опсегот

Оптимизацијата на опсегот значи дека нема да морате да ја жртвувате носивоста за да носите повеќе батерии отколку што навистина ви требаат. Ќе ви биде овозможен пристап до алатки кои ви дозволуваат да извршувате симулации за опсег и ви помагаат да ги планирате вашите маршрути - и однапред и динамично во текот на работниот ден.

  • Опсег и рута е моќна алатка за планирање и симулација на опсегот во Volvo Connect. Услугата ви дава многу начини да се осигурате дека вашите возила имаат доволно електрична енергија за да ги завршат потребните транспортни задачи.
  • Енергија и животна средина дава јасен преглед на тоа како се користат електричните камиони, вклучувајќи ја нивната потрошувачка на енергија, растојанието на возење и многу повеќе.

Контакт

Најдете го вашиот локален дилер

Често поставувани прашања за електромобилност

Нашите целосно електрични решенија