Камиони

Секој камион. Целосно електричен.

Наменски електрични камиони. Кон нула емисии.

Олеснета Електромобилност. 

Преминувањето кон електромобилност може да изгледа како голем скок. Ние сме тука да направиме сè што е можно понепречено – од дефинирање на вистинскиот камион до решавање на какви било грижи што може да ги имате во врска со полнењето, опсегот на работа и реализирањето на испораките. Без разлика дали вршите испорака во или меѓу градовите, можеме да обезбедиме електрично транспортно решение со нула емисија на издувни гасови. Ние ќе бидеме вашата главна точка на контакт. Солиден партнер решен да ја направи вашата транзиција успешна, а потребните намалувања на CO2 реалност.

  • Години на реално искуство во рамките на електромобилноста.
  • Една точка на контакт за сите ваши потреби за електромобилност.
  • Флексибилни и доверливи камиони со финансирање на Volvo 
  • Упатство за најдобро поставување на полнење за вашите услови
  • Планирање маршрутата и дарежлива посветеност за одржување на возна состојба
  • Извештаи за управување со дигитална флота и животна средина

Целосниот опсег Сè е подготвено. Електрично.

Почнавме со електрична енергија

 

Искуството со учење со Volvo ќе биде вредно кога ќе се зголеми.

Преминете на електрична енергија во само четири чекори

Преминот кон електромобилност може да биде јасен процес – барем, ако го правите тоа со нас. Во текот на изминатите неколку години им помогнавме на разни компании со нивните транспортни решенија.

1. Зошто да одите електрично? Дефинирајте го вашиот деловен случај

Никогаш немало подобро време да се префрлите на електричен транспорт. Можеби сакате да добиете предност во однос на вашата конкуренција или да ги исполните барањата за одржливост на вашите клиенти. Ќе ви помогнеме да го дефинирате вашиот деловен случај врз основа на вашата работа, вашите цели и вашите амбиции.

2. Кажете ни што барате

Ќе ви помогнеме да ги обликувате вашите оперативни барања и да ги разработите варијаблите, како што се потрошувачката на енергија, капацитетот на товар, работните часови и потенцијалните термини за полнење. Потоа, ќе ви помогнеме да ги претворите во транспортни решенија.

3. Заедно ќе дефинираме решение…

Врз основа на начинот на кој го водите вашиот бизнис, ќе ви претставиме решение кое одговара со сè, од комплетни возила, преку планови за полнење и опрема, до услуги што ќе го максимизираат вашиот опсег и ќе ги реализираат вашите испораки. 

4. … потоа доставете!

Ќе ги специфицираме, направиме и испорачаме вашите целосни камиони со надградба. Ќе ви помогнеме и со плановите и опремата за полнење. Заедно ќе ја поставиме рамката за поддршка за која се договоривме, а потоа ќе дојде време да се фатиме за работа.

Јавете се кај вашиот продавач на Volvo Trucks

Често поставувани прашања за електромобилност

Нашите услуги за електрична поддршка