Камиони

Камиони Climate Wise Edition

Климатските проблеми се на врвот на агендата за заштита на животната средина додека повиците за итно дејствување одекнуваат низ целиот свет. Во Volvo Trucks сме свесни за чувството на итност. Не можеме да чекаме на идни решенијата, наместо тоа, мора да преземеме дејства овде и веднаш. Токму тука нашите камиони Climate Wise Edition влегуваат на сцена.

Секое подобрување е важно

Kамиони Climate Wise Edition претставуваат транспортни решенија за регионални и долги растојанија, коишто се поодржливи во текот на целиот нивни работен век. Презедовме активности да ги направиме нашите фабрики неутрални во однос на штетните влијанија врз климата. Преостанатите емисии на CO2 што се создаваат за време на производството, се климатски усогласени. Таквата усогласеност е потврдена согласно Златниот стандард и се применува кај секој камион Climate Wise Edition.

Разгледајте ги модели Climate Wise Edition во брошурата на интернет

Модели на камиони Climate Wise Edition

Камиони Climate Wise Edition се достапни преку моделите Volvo FH со I-Save и Volvo FH LNG и Volvo FM LNG на гасен погон. Дизајнирани се да ви овозможат ефикасна потрошувачка на горивото, високи перформанси и пониски емисии на СО2. Ако вашата амбиција е да го намалите емисиите на CO2 за да ја подобрите вашата одржливост, тогаш камиони Climate Wise Edition може да се вистинскиот избор за вас.

Локален проект за намалување на емисиите

Kамиони Climate Wise Edition се климатски усогласени во соработка со нашиот партнер South Pole, водечки развивач на глобални проекти за намалување на емисиите преку доброволно усогласување. Покрај директните климатски придобивки, проектот придонесува и за одржлив еколошки и социјален развој во селата и регионите.

Повеќе за проектот поддржан од Volvo Trucks

Следете нè

Дали ве интересираат камиони, транспорт и технологија? Претплатете се на центарот за знаење на Volvo Trucks за информации од нашите експерти на теми важни за вашата деловна активност.

Поврзани вести

Кои се вашите потреби за транспорт?

Истражете ги нашите решенија.

Чувството на намалување на емисиите никогаш не било подобро

Поголема сила на вртење и помалку потрошено гориво со I-Save

Дали сакате да бидете климатски погодни?

Разговарајте со нас за вистинското решение.