Volvo action service

Оддалечени сте само еден повик од времето во возна состојба

Без оглед на тоа каде се наоѓате – и дали е тоа среде ноќта – ние сме секогаш подготвени да ви помогнеме. Потребна ви е помош за да се држите до распоредот? Без грижи! Нашиот Меѓународен центар за време во возна состојба е на само еден повик од вас.

Што е вклучено?

Меѓународен центар за време во возна состојба

Нашиот Меѓународен центар за време во возна состојба е секогаш достапен да го опслужи вашиот случај од почеток до крај. Ќе бидете поврзани со еден од нашите искусни Координатори за време во возна состојба кој го говори вашиот јазик, како и јазикот на земјата во која се наоѓате. На тој начин не ризикувате недоразбирања заради тешкотиите со јазикот додека сте во странство.
 

Помош 24/7

Секогаш можете да сметате на поддршката од нашиот тим на искусни Координатори за време во возна состојба на Volvo Action Service, вештите сервисери и опширната мрежа на дилери на Volvo Trucks. Заедно, тие ќе се погрижат да ве задржат на патот во секое време. Познавајќи ги детално нашите производи и начини на сервисирање и користејќи само оригинални делови на Volvo, нашите сервисери ќе обезбедат вашиот Volvo да остане Volvo.
 

Влечење и специјалистички поправки

Доколку возилото не е можно повеќе да се вози, нашиот Координатор за време во возна состојба ќе организира влечење до најблиската погодна сервисна работилница на Volvo Trucks. Покрај поправката на вашиот камион Volvo, Volvo Action Service исто така ве подржува и со поправка на пневматиците, приколките, задните конзолни лифтови и разладните уреди.

Услуга на изнајмување

Доколку вашето возило или приколка не може да се поправи на време за да го одржите вашиот распоред, нашите Координатори за време во возна состојба ќе ви помогнат да пронајдете решение за изнајмување.
 

Финансиска и правна помош  

Доколку наидете на непредвидени трошоци, Volvo Action Service може да организира Финансиска поддршка за итен случај. Доколку се соочувате со какви било тешкотии со локалните власти, нашите Координатори за време во возна состојба исто така можат да обезбедат и правна помош.
 

Помош при патување и сместување

Доколку ви е потребна помош со закажување на барањата за патување и сместување, Volvo Action Service е подготвен да помогне.

Како функционира?

копче VAS

1. Повикајте нѐ или притиснете го копчето

Побарајте го телефонскиот број на Volvo Action Service на заднината на оваа папка или едноставно притиснете го копчето VAS On Call поставено до управувачот во вашиот Volvo FH, Volvo FH16 или Volvo FM (од 2012 година или поново). На тој начин, помошта ќе пристигне уште побрзо бидејќи идентификацијата на вашата шасија, вашата тековна локација како и можните кодови на грешки ќе се испратат автоматски до Центарот за време во возна состојба.

VAS центар за време во возна состојба

2. Го добивте нашиот меѓународен центар за време во возна состојба

Ќе бидете поврзани со еден од нашите Координатори за време во возна состојба кој го говори вашиот јазик, како и јазикот на земјата во која се наоѓате. Нашите Координатори за време во возна состојба ќе го управуваат вашиот случај сѐ додека тој не се затвори и постојано ќе ве информираат за неговиот тек.

Ви помагаме

3. Ние организираме помош

Нашите Координатори за време во возна состојба ќе обезбедат квалификуван сервисер кој ќе дојде да ви помогне. Доколку помошта не е можна или не е дозволена на местото каде што се наоѓате, ќе биде закажано сервисирање или ќе биде организирано влечење до најблиската погодна сервисна работилница на Volvo Trucks.

Проблемот е решен

4. Назад на патот

Ќе бидете повторно на патот за најкусо време и ќе ја задржите контролата врз финансиите. Нашиот Меѓународен центар за време во возна состојба секогаш ќе ја потврди валидноста на вашето покривање за помош и договорот за помош пред да преземе каква било активност. 

Телефонски броеви на Volvo Action Service

Држава Телефон   Држава Телефон   Држава Телефон
AT 0800 29 89 64   FI 0800 11 32 02   NL 0800 022 52 41
BE 0800 159 45   GB 0800 89 88 39   PL 00800 321 12 01
BY 8 820 0321 0003****     0800 92 92 92**   PT 800 80 50 32
CH 0800 55 11 78   GR 00800 321 23 22   RU 8 800 333 7400
CZ 0800 18 72 93   HU 06800 123 61     8 800 100 7799*****
DE 0800 181 03 00   IT 800 87 83 56   SE 020 79 58 27
DK 800 101 57   IE 1800 55 32 07   TR 00800 329 13 22
ES 900 99 32 47     1800 70 92 92***   ДРУГО +32 9 255 67 11******
  900 98 32 51*   LU 0800 2 2560      
FR 0800 90 75 18   NO 800 114 06      

* Го користат само шпанските и португалските клиенти во Шпанија.
** Го користат само британските и ирските клиенти во Обединетото Кралство.
*** Го користат само ирските и британските клиенти во Ирска.
**** Може да се користи само од фиксни линии, не од мобилни телефони.
***** Го користат само белоруски, казахстански, руски и украински клиенти во Белорусија, Казахстан, Русија и Украина.
****** Не е бесплатен телефонски број. 

VT

Продолжете да се движите

За да дознаете што го прави Volvo Action Service толку ефективен, поврзете се со локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер