Volvo Trucks Driver’s Handbook

Најдете ја уникатната верзија на вашата шасија во Volvo Trucks Driver’s Handbook. Прирачникот ќе ви даде пристап до упатството за вашиот уникатен камион и вклучува поучни видеа што ја опишуваат функционалноста на некои од одликите на камионот. Доколку сакате да истражувате повеќе достапни модели на камионите на Volvo, може да изберете и помеѓу избраните демо шасии. Апликацијата ги поддржува Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM и Volvo FMX. Во овој момент апликацијата е достапна на англиски и шведски.

Truck Finder – Пребарувајте половни камиони и приколки

Најдете ги вашиот следен половен камион или приколка тука! Апликацијата Truckfinder е практична апликација која ви обезбедува лесен начин да пребарувате и да ги видите вашите следни половен камион или приколка. Ќе може да видите детали за камионот, слики и да контактирате со дилерот на многу лесен начин. Ќе имате пристап до целосниот опис на камионот, фотографии во боја и мапи на локацијата на дилерот.

Dealer Locator

Dealer Locator е практичен и лесен начин да се најде најблискиот дилер на Volvo камиони. Врз основа на вашата локација ќе го најдете најблискиот дилер од околу 1.200 прикажани. Филтрирајте ги поддржаните услуги за да го најдете најблискиот дилер кој може да го реши вашиот проблем.  

Dynafleet

Апликацијата Dynafleet обезбедува постојано ажурирање на перформансите на камионите и возачите во комерцијалните возни паркови - каде и да сте. Ова овозможува лесно да се утврдат најважните податоци и да се преземат итни мерки за намалување на трошоците и подобро користење на возилото.

Volvo Trucks Owners' Gallery

Апликацијата Volvo Trucks Owners’ Gallery е екстензија за iPhone на делот Галерија на сопствениците на http://loadingramp.volvotrucks.com/. Апликацијата ви овозможува да пребарувате слики на камиони поднесени од страна на ентузијасти на камиони од целиот свет, да читате за камионите и да гласате за вашиот омилен.