Пакети опрема за Volvo FM

  • Пакети за економија на горивото при превоз на долги релации
  • Нов Volvo gold contract
  • Пакет за ефикасност на транспортот
  • Пакети за возење
  • Пакети за одмор
  • Пакети за видливост
  • Пакет за лична заштита
  • Пакет за проток на воздухот
  • Аудиопакети
  • Пакет за активна безбедност

 

Пакети за економија на горивото при превоз на долги релации

Пакет за возилото  
I-See, со I-Cruise
Гаснење на моторот во празен òд
Алтернатор за 24V, 150A
Раздвојлив, 2-цилиндарски компресор за воздух со 900 литри/мин
Пакет услуги  
Совет за гориво
Dynafleet гориво и животна средина
Обука за возачи: Ефикасно возење

Како дополнување на постоечката програма за одржување и поправка, новиот Volvo златен договор содржи:

Volvo златни договори

Ново планирање сервиси
Онлајн можности
Ветување за време во возна состојба

Пакет за ефикасност на транспортот

Dynafleet времиња на возачот
Dynafleet пораки
Dynafleet позиционирање
Известување за времињата на возачот
Обука за возачи: Транспортен бизнис и законодавство

Пакети за возење

  Driving Driving+
Отвор на покривот, рачен (електричен кај Globetrotter LXL)
Надворешен визир за сонце
Внатрешен визир за сонце со огледало
Ретровизори, електрично контролирани и загреани
Потпирачи за рацете на возачкото седиште  
Заклучување на вратата на совозачот од страната на возачот  
Централно заклучување со далечински клуч  
Електронска контрола на климата (ECC)  

Пакети за одмор

  Кабина Sleeper Кабини Globetrotter и Globetrotter XL
  1 кревет 1 кревет (Арктички) 1 кревет 1 кревет (Арктички) 2 кревета 2 кревета (Арктички)
Контролна табла Sleeper
Внатрешно осветлување со ноќно светло и затемнувач
Грејач на кабина на паркинг      
Грејач на мотор и на кабина на паркинг      
Задно место за складирање, 154 литри        
Горен кревет, фиксен и на склопување        

Пакети за видливост

  Visibility Visibility+*
Чистење на фаровите
Автоматско префрлување на фаровите помеѓу светло за дневно возење и соборено светло
Статични светла за свиоци
Сензор за дожд
Биксенонски светла  
Динамички фарови (биксенонски)  
○ = опција.
* Visibility+ е можен само со задно воздушно потпирање (RSS-AIR).

Пакет за лична заштита

Аларм против провала
Аларм со надворешен сензор
Сеф под креветот
Ламинирано стакло на вратите
Главен прекинувач, далечински контролирано исклучување на колото
Главен прекинувач како за ADR-камиони
○ = опција

Пакет за проток на воздухот

Плочи за проток на воздух за покривот
Странични плочи за проток на воздух (долги)
Странични одбојници за воздух за шасијата*
Дополнителни додатоци за шасијата*
Страничен систем за заштита од навлегување под камион
* Само за влечно возило

Аудиопакети

  Основен High
Потребен дисплеј    
SID-Bas  
SID-High  
Репродукција    
Аудио CD
CD-R/CD-RW
wav/wma/mp3/iTunes m4a  
Контрола на гласноста во зависност од брзината  
Проширени mute функции  
Радио    
FM/AM антена
FM станици 12 18
AM станици 6 6
RDS
Приклучоци и интерфејси    
Влез со ниско ниво, 4 канали  
3,5 mm стерео линиски влез  
USB-приклучок  
iPod интерфејс  
Bluetooth  
Звучници    
Број на звучници 4 6
Излез 4x20W 4x35W
* 4 звучници во кабината day.

Пакет за активна безбедност

ACC со предупредување за преден судир и алармна сопирачка
Поддршка за менување на лентата
Поддршка за алармирање на возачот

Преземи

Спецификации на опремата

Преземете ги сите спецификации за опремата како PDF. Преземи(PDF, 1.6 MB)
Најдете го вашиот локален дилер

Приближете се до Volvo FM

Поставете прашање. Најдете дел. Резервирајте услуга. Специфицирајте го вашиот совршен камион. Сè се случува кај локалниот дилер на Volvo Trucks.

Најдете го вашиот локален дилер